Kula'da Özürlüler Günü Etkinlikleri

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Manisa'nın Kula ilçesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kula'da Özürlüler Günü Etkinlikleri
Kutlama programı sabah saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Anıta çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın öğleden sonraki bölümü Belediye Düğün Salonu'nda devam etti. Engelli Çocukları Koruma ve Yardımlaşma Derneği, İŞKUR ve Kula Belediyesi'nin ortak yürüttüğü ekolojik üretim atölyesinin hazırlamış olduğu serginin açılışı yapıldı. Kula'da faaliyet gösteren Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin de katıldığı programda kurumu anlatan slayt gösterisi sunuldu.
Kula 80. Yıl Bakım Rehabilitasyon Merkezi Müdür Seyfettin Erkaya yaptığı konuşmada, "Burada kalan kardeşlerimizin sağlıkla ilgili tüm ihtiyaçları deneyimli hemşiremiz vasıtasıyla karşılanmaktadır. Buradaki hastalarımıza güler yüzlü personelimiz ile gün içerisindeki tüm ihtiyaçlarını gidermekteyiz. Bizlere hiçbir zaman yalnız bırakmayan kurum ve kuruluşların müdür ve personellerine buradan sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." dedi. Erkaya konuşmasının devamında şunları söyledi: "Bizler, engelli bireylerin hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm aramayı, gerekli olan bütün olanakları sağlamayı görev olarak saydığımızı belirtir, bütün engellilerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlarım."
Konuşmaların ardından özürlü ve engelli öğrenci, veli ve öğretmenlerinden oluşan davetli grup kokteyle geçti. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen sergilerin gezilmesinin ardından müzikli eğlence yapıldı. Burada engelli öğrenciler dakikalarca arkadaşları ile eğlenmenin tadına vardı. Engelli Elif Gök arkadaşlarını hazırlamış olduğu programda protokolün önüne gelerk onlardan arkadaşlarını alkışlamalarını isteyerek eğlencenin tadını çıkardı.
Programa, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf İncili, Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçı, Belediye Meclis Üyesi İsmail Odabaşı, bazı daire amirleri, engelli aileleri ve engelliler katıldı.