Kırşehir'de Büyük Operasyon

Eski Kırşehir Belediye Başkanı ve yardımcılarının da aralarında bulunduğu 24 kişi, "ihaleye fesat karıştırarak devleti 2 milyon TL zarara uğrattıkları" iddiasıyla gözaltına alındı.

Kırşehir'de Büyük Operasyon
Kırşehir Emniyeti Kaçakçılıkla ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin Kırşehir'de bazı belediye ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla gerçekleştirdiği operasyonda; aralarında eski Belediye Başkanı H.Ç., yardımcıları B.B., Ş.E. ve belediye başkanının yeğeni M.Ç. ile birçok birim müdürünün de bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. Operasyon savcılığın emriyle 6 ili kapsayacak şekilde genişletilirken, eski belediye başkan yardımcısı Ş.E.'nin halen Samsun İlkadım Belediye Başkan
Yardımcısı
olarak görev yaptığı öğrenildi.
İl dışında gözaltına alınan şahısların Kırşehir'e getirileceği bildirilirken, şahıslar sağlık kontrollerinin ardından emniyetin çeşitli birimlerine sevk edilmeye başlandı.
Zanlıların, "edimin ifasına fesat karıştırmak, ihale malı verilmiş gibi fatura ederek yanıltıcı belge düzenlemek, ihaleye fesat karıştırmak, yanıltıcı belge ile resmi evrak düzenlemek"le suçlandığı, devam eden operasyon kapsamında toplam 26 kişinin gözaltına alınacağı öğrenildi.