Kaymakamdan Velilere Başarı Semineri

Kocaeli'nin Çayırova ilçe Kaymakamı Selim Parlar, SBS sınavlarındaki başarıyı artırmak için velilere seminer verdi.

Kaymakamdan Velilere Başarı Semineri
İlçedeki okulların tamamında düzenlenen seminerlerde öğrenci velilerine seslenen Kaymakam Parlar, SBS sınavlarında Çayırova'nın Kocaeli'nin 12 ilçesi arasında en sonlarda olduğunu söyledi.
Parlar, başarı seviyesini yükseltmek için ile genelinde çalışma başlattıklarını ifade ederek, "Çalışmaların amacına ulaşması için velilerimizin desteği gerekiyor. Bizlerin yapacağı çalışmalara sizin desteğiniz olmazsa istediğimiz noktaya gelemeyiz" dedi. Parlar şöyle devam etti;
"Başarı için birçok yol, yöntem anlatılıyor. Bunların hepsini aklınızda tutmanız mümkün olmayabilir. Her ailenin kendisine göre içinde bulunduğu şartlar olabilir. Ama benim yılların tecrübesiyle bir aile reisi ve yönetici olarak tavsiyem; evinizde sadece 2 oda dahi olsa bunlardan birini 8.sınıfta çocuklarınıza ders çalışma alanı olarak tahsis edin."
"İçersinde televizyon, radyo, cep telefonu, herhangi başka türlü vakit geçirebileceği bir şey olmasın. Amaç onu oraya hapsetmek değil, ona sağlıklı bir çalışma ortamı hazırlamak. Test çözüp çözmediklerini kontrol edin. Ödevlerini yapıp yapmadıklarını kontrol edin, ilgilenin. Çocuğunuza sevginizi, şefkatinizi gösterin. Onun iyiliği için olduğunu anlatın. Ailenizin imkanları ölçüsünde bu desteği çocuklarınıza sağlayın.
Parlar, SBS'de başarısızlığın her şeyin sonu olmadığını kaydederek, "Telafi için mutlaka yollar mevcuttur ama SBS önemli bir dönemeç. Burada başarılı olanlar büyük ihtimalle daha iyi yerlere gidiyorlar. Okullarda açtığımız SBS kurslarına çocuklarını göndermeyenler varsa bu kurslara mutlaka gönderelim" şeklinde konuştu.