Kandaşoğlu'ndan Besicilere Ziyaret

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, büyükbaş hayvan besleyen besicileri ziyaret etti.

Kandaşoğlu'ndan Besicilere Ziyaret
Merkeze bağlı Zeve köyünde besicilik yapan Zeki Kaya adlı vatandaşın çiftliğine giden Kandaşoğlu, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ise, hayvancılığın bu bölgenin en önemli geçim kaynağı olması gerektiğini belirterek "Arkadaşlarımız şehirde görüntü kirliliği oluşturmamak için burada kurdukları çiftlikte büyükbaş hayvan besiciliği yapıyorlar. Oldukça modern bir tesis oluşturmuşlar. Bizler bu tür çalışma yapan tüm üreticilere her türlü desteği vermeye hazırız" ifadesini kullandı.
VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, bölgenin büyükbaş hayvan yetiştiriciliği için uygun iklime sahip olduğunu belirterek, "Ancak hayvancılık politikaları bizleri maalesef dışa bağımlı hale getirmiştir. Oysa ilimiz başta olmak üzere bölgemiz bir zamanlar ülkenin et ihtiyacını karşıladığı gibi Ortadoğu'ya et ihraç eden bir durumdaydı. Ancak gelinen süreçte ülkemiz maalesef dışa bağımlı bir hale gelmiştir. Bu çerçevede bölgedeki hayvan besicilerini desteklemeliyiz. Hayvancılığımızı yeniden etkin hale getirmeliyiz" dedi.
Çiftlik sahibi Zeki Kaya ise, VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu'nun kendilerini hiçbir şekilde yalnız bırakmadığını ve sürekli desteklediklerini belirterek, "Burada imkanlarımız ölçüsünde besicilik yapmaya çalışıyoruz. Ancak ciddi sorunlarla karşı karşıyayız. Hükümetin et ithalatı yapması biz üreticileri zor duruma sokmuştur. Et fiyatları değişkenlik göstermekte, üreticiler olarak ne yapacağımızı bilemez durumdayız" dedi.
Şu an itibari ile 110 büyükbaş hayvan beslediklerini ve bu sayının sürekli değiştiğini belirten Zeki Kaya, "Maliyetlerimiz sürekli artış göstermektedir. Çiftliğin ayakta durması için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Ancak ayakta durmak için hükümetin üreticileri desteklemesi gerekir" ifadesini kullandı.