İzmir'de Dolandırıcılık Operasyonu

İzmir polisinin düzenlediği operasyonda başkalarının adına kayıtlı arsaları usulsüz yollarla üçüncü şahıslara sattıkları iddia edilen ve aralarında 3 tapu ile 1 noter görevlisi bulunan 10 kişi gözaltına alındı

İzmir'de Dolandırıcılık Operasyonu
İzmir polisinin düzenlediği operasyonda başkalarının adına kayıtlı arsaları usulsüz yollarla üçüncü şahıslara sattıkları iddia edilen ve aralarında 3 tapu ile 1 noter görevlisi bulunan 10 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, İzmir merkezi ile birçok ilçesinde faaliyet gösteren organize suç örgütünün, yüksek değerdeki arsa bilgilerini Tapu Müdürlüklerinden anlaşmalı oldukları memurlar vasıtasıyla aldıkları ve maliklerin haberi olmadan anlaşmalı oldukları noter memuru ile sahte vekaletname düzenleyerek üçüncü şahıslara sattıkları öğrenildi. Örgütün bu yolla şimdiye kadar 12 kişiyi mağdur ettiği tespit edilirken emniyetin çalışmalarının sürdürüldüğü, birkaç kişinin daha mağdur olma ihtimali olduğu ve
şimdiye kadar milyonlarca liralık haksız kazanç elde ettiği öğrenildi. Örgütün, ayrıca sorunlu değeri yüksek arazileri de tespit ederek, arazi sahiplerinden sorunlarını çözecekleri vaadiyle vekaletname ve büyük miktarda para aldıkları da öğrenildi. Örgüt üyelerinin arada bir dinlenildiklerinden şüphelenerek telefon yerine internetten haberleştikleri, ele geçirilen dizüstü bilgisayar kayıtlarından tespit edildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Mali Suçlar Büro Amirliğince düzenlenen operasyonda Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla gözaltına alınan S.E., E.S., U.A., A.K., A.B., A.F., C.T., Ç.T., Y.N., C.T. isimli şahıslar emniyetteki yasal işlemlerinin ardından İzmir Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi. Öte yandan savcılığa sevk edilen şüphelilerin yakınları polis merkezinin önünde sinir krizi geçirdi.