Görme Engelli Masörler Sertifikalarını Aldı

Samsun'da görme engelliler için ilk defa düzenlenen masörlük kursuna katılan görme engelli kursiyerler sertifikalarını aldı.

Görme Engelli Masörler Sertifikalarını Aldı
İş-Kur, Halk Eğitim Merkezi, Sağlık Kenti Samsun Derneği, Samsun Valiliği ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin (OMÜ) katkılarıyla düzenlenen ve OMÜ'de düzenlenen kurslarda yaklaşık 6 ay boyunca masörlük kursu gören görme engelli İhsan Aksu, Abdullah Pezek, Songül Korkmaz, Ali Altuntaş, Şenol Sözen ve Murat Şenoğlu, Altınokta Körler Derneği Samsun Şubesi'nde düzenlenen tören ile sertifikalarını aldı.
Törene Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Emniyet Müdür Yardımcısı Cihan Alagöz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta, Atasam Hastanesi Genel Müdürü Abdüssamed Öztürk ve özürlüler katıldı. Görme engellilerin bu zamana kadar üstlendikleri bütün işlerde başarılı olduklarını belirten Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Aynur Yiğit, "İlimizde bir ilk olan görme engellileri meslek edindirmeyi amaçlayan masörlük eğitim projesini hazırladık ve hayata geçirdik. Özellikle OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan'a minnetarız, kurs biter bitmez iki arkadaşımızı üniversitenin havuzunda istihdam ederek geleceğe güvenle bakmalarını sağladı. Bizler üreten, topluma saygılı bireyler olmak istiyoruz. Bizler vazgeçilemez, yok salamayız" dedi.
Törende kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.