Gönen'de İletişim Aile Ve Başarı Konferansı

Balıkesir'in Gönen Belediyesi'nin davetlisi olarak Gönen'e gelen Prof

Gönen'de İletişim Aile Ve Başarı Konferansı
Balıkesir'in Gönen Belediyesi'nin davetlisi olarak Gönen'e gelen Prof .Dr Doğan Cüceloğlu ve Prof .Dr. Ahmet Dervişoğlu tarafından 'İnsan İnsana Bir Gelecek İçin İletişim - Aile - Başarı' ve 'Başarı Yolculuğu' konulu 2 ayrı konferans düzenlendi.
Kaymakam Bekir Dınkırcı Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tuncer, Şube Müdürü Sadık Dere, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, eğitim kurumlarının müdürleri, öğretmenleri ve öğrencilerin katıldığı konferanslar büyük ilgi gördü. İki ana başlık altında gerçekleştirilen konferansların ilki, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda lise öğrencilerinin katılımıyla, 'Başarı Yolculuğu' adı altında yapıldı. Slayt gösterisi eşliğinde gerçekleştirilen panelin ilk konuşmacısı Prof .Dr. Ahmet Dervişoğlu oldu. Dervişoğlu konuşmasında, "Sevgili öğrenciler yeteneklerinizi ve sınırlarınızı belirleyin. Yeteneğinizin ve hedefinizin olduğu mesleği seçmeye özen gösterin. Sınırlarınızın azına razı olmayın. Öğrenci ne kadar ileriye giderse memlekette o kadar yükselir. Eğitim için destek istemekten asla kaçınmayın'' diye konuştu.
Prof.Dr.Ahmet Dervişoğlu, panele katılan öğrencilere, başarıyı yakalamanın yolları konusunda çeşitli öğütler de verdi. Ardından konuşan Prof .Dr .Doğan Cüceloğlu, ''Gönen'e gelmeme, Gönen insanın ve Belediye Başkanı Hüseyin Yakar'ı tanıma imkanı bulmama neden olan Ahmet Dervişoğlu 'na teşekkür ediyorum. Sevgili Dervişoğlu' nun doğduğu yer olduğu için aranızdayım. Buradaki gençlere, geleceklerini oluşturabilmeleri konusunda konuşma yapmaktan da büyük onur duyuyorum. Sizlere başarı yolculuğu ve başarının türleri konusunda bazı bilgiler aktaracağım'' dedi.
Daha sonra yaşam başarısını belirleyen unsurları, ders ve okul başarısı, meslek ve iş başarısı, evlilik ve aile başarısını anlatan Cüceloğlu, öğrencilerden seçimlerini bilinçli, planlı yapmalarını, zamanı verimli bir biçimde kullanmalarını belirtti.