Gölbaşı Kaymakamlığı 6 Bin 500 Öğrenciye Kırtasiye Yardımında Bulundu

Adıyaman'ın Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, merkez ve köy okullarındaki 6 bin 500 öğrenciye kırtasiye yardımında bulundu.

Gölbaşı Kaymakamlığı 6 Bin 500 Öğrenciye Kırtasiye Yardımında Bulundu
Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan'ın okul ziyaretlerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Özduman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Köseler, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Şahin Baran eşlik ettiler.
Ali Edip Budan okullara yaptığı ziyaretlerde öğrencilerle sohbet ederek, onların dersleri hakkında bilgiler aldı. Öğrencilere kırtasiye yardımında bulunan Kaymakam Budan, toplam 6 bin 500 öğrenciye kırtasiye yardımında bulundu.
Ali Edip Budan, "Gelir dağılımındaki dengesizliklerin giderilmesine ve yoksul kesimlerin desteklenmesine yönelik sosyal politikaları, toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi ve sosyal barışın korunması açısından büyük önem arz etmektedir. 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununun amacı ve kapsamı doğrultusunda ülkemizde sosyo-ekonomik yoksunluk içinde bulunan vatandaşlarımızın yakacak, gıda, giyim, eğitim, sağlık gibi temel ihtiyaçları karşılanmakta. Ülkemizin her vatandaşının
onurlu, huzurlu ve standardı yüksek bir hayatı hak ettiği inancı ile eğitime, sağlık programlarına ekonomik ve sosyal yönden güçsüz olanlar lehine, toplumsal eşitsizlikleri ve sorunları giderici etkin ve yaygın sosyal politikalar uygulamaya bizlerde hükümetimiz adına ilçemizde gayret ediyoruz. Bölgemiz insanımızın ailelerin çocuklarının temel eğitim hizmetlerinde malumunuz olduğu üzere, hükümetimiz bütün öğrencilerimize ders kitaplarını ücretsiz dağıtmıştır, kırtasiye malzemelerini de öğrenci ailelerimiz
kendi imkanları ile almakta idi. Bizlerde ilçemizde ki 6 bin 500 ilköğretim öğrencilerimize kırtasiye yardımı yaparak katkı sağlamak istedik. İnanıyoruz ki yardım yapanla yapılan arasında sevgi ve ülfet doğar. Yardımla topluma kazandırılan insanlar kin, hased, düşmanlık gibi kötü huylardan kurtulur. Kimsenin malında gözü olmaz. Daha mutlu bir birey daha huzurlu bir toplum olur. Bu amaçlarla okullarımızı tek tek gezerek kırtasiye yardımlarımızı bizzat öğrencilerimize ulaştırmanın mutluluğunu yaşadık" dedi.