Gençlik Merkezi'nden Thm Solist Yarışması

Erzurum'da sesine güvenen gençler, Gençlik Merkezi tarafından yapılacak olan Türk Halk Müziği (THM) Solist Yarışması'nda yarışacaklar

Erzurum'da sesine güvenen gençler, Gençlik Merkezi tarafından yapılacak olan Türk Halk Müziği (THM) Solist Yarışması'nda yarışacaklar. Cumartesi ve Pazar günü Yıldızkent'teki Gençlik Merkezi'nde düzenlenecek olan yarışmaya, ilginin beklenenin üzerinde olduğu bildirildi.
Erzurum Gençlik Merkezi Müdürü Murtaza Cengiz, geleneksel hale getirdikleri solist yarışmalarının bir yenisini, bu hafta sonunda gerçekleştireceklerini söyledi. Cengiz, "Gençlerimizin, sahip oldukları kabiliyetlerle yükselmelerini ve topluma kazandırılmalarını amaçlayan yarışmamız, Türk Halk Müziği dalında olacak. Sesine, kabiliyetine ve yorumuna güvenen gençlerimiz, bu yarışmalardan elde edecekleri derecelerle kendilerine yeni bir yaşantı sürme imkanı oluşturabilecekler. Türk Halk Müziği İl Birinciliği Yarışmaları'na, 16, 17, 18 ve 24 yaşlarında olan gençlerimiz kabul edildi" diye konuştu.
Cengiz, ses yarışmalarını da geleneksel hale getirdiklerini hatırlatarak, "Bu yıl yapacağımız ses yarışması, Türk Halk Müziği dalında olacak. Erzurum'da gerçekten sesine paha biçilemez, kabiliyetli çok sayıda genç var. Amacımız, bu kabiliyetleri keşfedip, Türk Halk Müziği'ne kazandırmaktır. Çünkü müzik evrensel bir dil olmakla birlikte, Türk Halk Müziği ise, kültürel bir zenginliktir." şeklinde konuştu.
Yıldızkent'teki Gençlik Merkezi'nde yapılacak olan yarışmaların, ilginin çok fazla olması nedeniyle iki gün süreceğini kaydeden Cengiz, akşam saat 17.00'de başlayacak olan şölen tadındaki etkinliğe herkesi beklediklerini söyledi.