Eto Avrupalı Ekonomi Editörlerini Eskişehir'de Bir Araya Getirdi

Eskişehir Ticaret Odası (ETO), Avrupalı Ekonomi Editörlerini Eskişehir'de bir araya getirdi.

Eto Avrupalı Ekonomi Editörlerini Eskişehir'de Bir Araya Getirdi
Eskişehir Ticaret Odası bünyesindeki AB Bilgi Merkezi ve AB Delegasyonu'nun düzenlediği Eskişehir, ekonomisi ve ticaretinin tanıtımına Avrupa'daki basın kuruluşlarından 22 ekonomi editörü katıldı. ETO bünyesindeki AB Bilgi Merkezi ve AB Delegasyonu'nun işbirliği ile düzenlenen, Eskişehir ekonomisi ve ticaretinin tanıtımında AB'li ekonomi editörleri bir araya geldi.
Avrupalı basın mensuplarının buluşmasına ETO Başkanı Harun Karacan ve Başkan Yardımcısı İskender Bayar, Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Kutlu, AB Delegasyonu'ndan Michele Villani, Stefanie Van Brochowski, Elana Sachec Cuadrado, Güray Vural, Neslihan Sevilmiş, AB'li gazetecilerden Bulgaristan'dan Vladislav Punchev, Danimarka'dan Pola Rojan Dembin, Estonya'dan Kaja Koovit, Finlandiya'dan Saarinen Mirjami, Almanya'dan Gerd Hoehler, Macaristan'dan Nyilas Gergely, İtalya'dan Alessandro Barbera, Letonya'dan Osvalds Zebris, Litvanya'dan Marius Jokubaitis, Polonya'dan Danuta Walewska, Portekiz'den Clara Teixeira, Romanya'dan Adina Ardeleanu, Slovakya'dan Miroslav Vajs, İspanya'dan Juan Pedro Velazquez, Belçika'dan Denis Laloy, Fransa'dan Fabrice Node Langlois ve Hollanda'dan Marc Guillet katıldı.
Yunus Emre Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda, sözlerine AB'den gelen konukları ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan ETO Başkanı Harun Karacan, Eskişehir'in Anadolu ve Türkiye'nin parlayan bir yıldızı olduğunu söyledi.
Eskişehir'in ticaret ve sanayi potansiyellerinin altını çizen Karacan, "Şehrimiz çok köklü ve güçlü bir ticaret ve sanayiye sahiptir. Türkiye'nin en ilk sanayi tesisleri kentimizde yer almaktadır. Şu anda iç turizmde de önemli bir ivme yakaladık. Bu başarıya itici güç olması dolayısıyla yerel basın kuruluşlarımız ve gazetecilerimiz de ortaktır. Göreve geldiğimiz günden bu yana üyelerimizi dış ticarete yönlendirmeye çalışıyoruz. AB'yi çok önemsemekle beraber kriz döneminde Suriye ve Irak'a da yöneldik. 2011 ticaret hedefimiz ise Kuzey Afrika'dır. Bugün sizin için hazırladığımız program vesilesiyle Eskişehir'in hem ekonomi ve tarihine, hem de modern yüzüne tanık olacaksınız" şeklinde konuştu.
AB'li gazetecilerden gelen soruları da yanıtlayan Karacan, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine ilişkin bir soru üzerine, " Bugün Eskişehir'de gezerken Eskişehir'in ve dolayısıyla Türkiye'nin müktesebatta yer alan tüm koşulları yerine getirdiğini göreceksiniz. Global dünyada zaman paradır. Biz, Eskişehir Ticaret Odası olarak bu sürecin uzamasından son derece rahatsızız." diye yanıt verdi.
Eskişehir'in ihracat potansiyeline ilişkin bir soru üzerine ise ETO Başkanı Karacan, " Eskişehir işadamlarımız ülkemizdeki diğer iş adamlarında olduğu gibi Avrupa'da serbest dolaşım hakkı olmamasından yakınıyordu. ETO olarak İtalyan Büyükelçiliği ile gerçekleştirdiğimiz girişimler ile Vize Kolaylığı Anlaşması yaptık. Şimdi üyelerimiz daha kolay ve uzun süreli vize sahibi olabiliyor. Bu noktada İtalya Devleti'ne teşekkür ediyorum" dedi.