Eskimiş Bayrak Uyarısı

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, bazı mekanlarda solmuş eskimiş Türk bayrağının bulunduğunun tespit edilmesi üzerine, değiştirilmesi yönünde uyarıda bulundu.

Eskimiş Bayrak Uyarısı
Az sayıda olmasına rağmen bazı kurum ve mekanlarda eskimiş, solmuş Türk bayrağı kullanıldığının gözlenmesi üzerine Vali Hüseyin Aksoy, il genelinde kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilere uyarı yazısı gönderdi.
Vali Hüseyin Aksoy, Türk bayraklarının standardını ve özelliğini yitirmesi, eskimesi, solması, yırtılması ve kullanılmayacak duruma gelmiş olması halinde uyarıya gerek kalmadan yenisi ile değiştirilmesi gerektiğini kaydetti. Elinde eskimiş bayrak bulunanların, usulüne uygun olarak yok edilmek üzere ilçe kaymakamlıklarına teslim edilmesi gerektiğini belirten Aksoy, "Kaymakamlıklar yönetmelik gereği 3 kişilik bir komisyon gözetiminde yok etme işlemini gerçekleştirecektir. Türk bayrağına gereken öze mutlaka gösterilecek ve konu takip edilecektir. Türk bayrağına gerekli özeni göstermeyenler hakkında gerekli hukuki işlem yapılacaktır" dedi.