Engelliler Günü Kutlandı

Kayseri'de Dünya Engelliler Günü nedeniyle, Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törende, engelliler Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Engelliler Günü Kutlandı
Anadolu Sakatlar Derneği Genel Başkanı Osman Kılıç, tören sonrası engellilerin temel sorunlarını dile getirdi ve öneriler sundu. Kılıç, İstihdam, eğitim ve binalara erişim, mal ve hizmetlerin sağlanması gibi kamu yaşamının birçok alanında engellilerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini söyledi. Kılıç, engellilerin sorunlarını ve önerilerini şu şekilde açıkladı:
''Özürlülerde meslek eğitim yetersizdir. Mesleki eğitim sadece kurslarda değil, temel eğitimden başlamak üzere tüm aşamalarda ele alınmalıdır. Daha çok özürlünün iş ve meslek sahibi olması sağlanmalıdır. İşitme engelliler lehine büyük kazanım olarak görülen işaret dilinin resmi olarak tanınması sağlandı ama hayata geçirilemedi. Bu konuda işaret dilini bilen öğretmenler yetiştirilmeli. Ülkemizde tüm siyasi partilerin programına özürlüler ile ilgili çalışma önerileri konulmalı ve aktif politika yapabilecek özürlüler desteklenmeli. Özürlülerin üretken bireyler olarak istihdam edilmesi için doğru ve kalıcı çözümler üreten politikalar belirlenmeli. Özürlü kurumlarının tek çatı altında toplanması ile özürlü ve engelli vatandaşlarımız onurlu bir yaşama kavuşacak kimsenin ihsanına ve sadakasına ihtiyaç duymayacaktır.''