Engelliler Engel Tanımadan Doyasıya Eğlendi

Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şubesi "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla Bafra Öğretmenevi'nde bir eğlence düzenledi.

Engelliler Engel Tanımadan Doyasıya Eğlendi
Etkinlik öncesi günün önemi hakkında bir konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şube Başkanı Nesrin Yenen, "Büyük fedakarlıklarla derneğin yaşatılması için gayret gösteriyoruz. Engellilik bir süreçtir. Unutmayalım ki herkesin kapısını bir gün çalabilir. Yaşlılık da bir engellilik sürecidir. Engellilere yaklaşırken yapılması lazım gelen şeyin sadece şefkat değil aksine engelliyi topluma üretici olarak kazandırmaktır. Sivil toplum kuruluşu olarak bizler biliyoruz ki Türk toplumu tarihinden gelen yardımlaşma ve dayanışma geleneğiyle özürlüsüne şefkat ve ilgi gösteren, yardım eden toplumdur" dedi.
Engellilerin eğlence programına katılan Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı ise, "Her zaman engelli kardeşlerimizin yanındayız. Onların her türlü problemlerinde yanlarındayız. Kapım herkese açık olduğu gibi onlara da açıktır. Ne zaman isterlerse onlarla beraber olmaya hazırız. Devletimizin şefkatli elleri onları sarmaktadır. Sarmaya devam edecektir" diye konuştu.
Kaymakam Boyacı'nın konuşurken Başkan Nesrin Yenen'in elini tutması geceye katılanlarca büyük alkış aldı.
Konuşmalardan sonra Bafra Lisesi Engelli Fizik Öğretmeni Elif Kanmaz'ın kendi yazdığı "Engelliyim Ben" adlı şiiri okuması duygulu anların yaşanmasına neden oldu.
Engelli Gülşah Sezen'in Annesi Fadime Sezen ise kızı için yazdığı şiiri okuyarak herkese büyük bir mesaj verdi. Sezen, "Engelli kişilere sakın ha acıyarak bakmayın. Bizlere sevgiyle yaklaşın" ifadelerini kullandı.
Konuşma ve şiirlerden sonra şarkılar eşliğinde oyun oynanarak, dans edilerek engel tanınmadan eğlenildi. Kazı-kazan bilet satışı yapılarak derneğe gelir elde edildi.
Gecede udi Yunus Cezairli ve piyanist Sedat çaldığı, solist Yalçın Danışmaz da seslendirdiği parçalarla engellileri eğlendirdi.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü eğlencesinde devlet erkânı, protokol ve sivil toplum örgütleri Bafra'da yaşayan engellileri yalnız bırakmadı.