Edremit Kent Konseyi'nin 2. Olağan Toplantısı Yapıldı

Balıkesir'in Edremit Kent Konseyi'nin 2010 yılı 2. olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Edremit Kent Konseyi'nin 2. Olağan Toplantısı Yapıldı
Edremit Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıyı İlçe Seçim Müdürü Fatma Dilara Kaya yönetti. Divan kurulundan ayrılan bir üye yerine kent konseyindeki üyelerle oylama yapılarak yerine İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Acar seçildi. Toplantı çalışma gruplarının yapmış oldukları çalışmalar hakkında konseye bilgiler vererek başladı.
Daha sonra 19 Ekim 2010 tarihindeki yürütme kurulu toplantısında kurulmasına karar verilen kadın ve gençlik meclisi oluşumlarının genel kurulca onay görürken, başkanlığına İlçe Seçim Müdürü Fatma Dilara Kaya seçildi.
Kent konseyinden onay aldıklarında çalışmalarına başlayacaklarını bildiren müdür Kaya, "Kadın ve Gençlik meclisini oluşturduğum kadın üyelerimi de bugün buraya davet ettim. Edremit'te hep birlikte çok güzel çalışmalara imza atacağımızı umuyorum. Çalışmalarımızın ana başlığı ilçemizdeki kadınların sorunlarını dile getirmek ve çözümler üretmektir. Bu bağlamda kadın kolları olarak yapmak istediklerimiz şu şekilde, aile planlaması ile ilgili kadınlarımızı bilgilendirmek, okuma yazma bilmeyen kadınlarımız için gerekli çalışmaları yapmak, bunların yanı sıra aile şiddetine maruz kalan kadınlarımız için Edremit Belediyesi'nin yardımı ile kadın sığınma evi kurmak, kadınların kendilerinin ürettikleri şeyleri satmalarını sağlamak. Bunlar gibi daha birçok konuda amacımız, ilçemiz kadınlarına ve gençlerine yardımda bulunmaktır" dedi.

HAVAALANINA İSİM TALEBİ YİNE GÜNDEMDE
Hayvan hakları çalışma kurulunun oluşturulması ile devam eden konsey, mücavir alan sınırımız içinde bulunan havalimanının isminin eskiden olduğu gibi "Edremit Körfez Havalimanı" olarak düzeltilmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılması ve idare mahkemesine dava açılması konusunda karar alınıp Belediye Meclisi'nin ilk toplantısında görüşülmesi üzerine Belediye Başkanlığı'na bildirilmesi görüşüldü.
Medikal Vadi Projesi'nde yapılacak hazine arazisi konusunda da uzun uzun tartışılan Kent Konseyi olağan toplantısında, ilçe trafik komisyonuna bildirilmek üzere otogar arkasındaki kavşak, organize sanayi kavşağı ve Olivecity Alışveriş Merkezi önünde düzenleme konusu da konuşuldu.
Toplantı konsey ile ilgili dilek ve temennilerle devam ederken, ilçemize katkı sunmak istediğini vurgulayan konsey, halkın ihtiyaç duyduğu projeleri gerçekleştirerek yerel yönetim ve merkezi yönetime ışık tutan bir yapı kazandırmak istediklerini belirterek toplantıya son verdiler.