'Çocuklarınıza Oyuncak Yerine Kitap Alın'

Türk Anneler Derneği (TAD) Kayseri Şubesi'nin bilgilendirme seminerine konuşmacı olarak katılan ERÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü Araştırma Görevlisi Şahika Karaca, nüfusun yüzde 40'nın hiç kütüphaneye gitmediğini belirterek, çocuk yaşta okuma alışkanlığının kazanılması gerektiğini ifade etti

'Çocuklarınıza Oyuncak Yerine Kitap Alın'
Türk Anneler Derneği (TAD) Kayseri Şubesi'nin bilgilendirme seminerine konuşmacı olarak katılan ERÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü Araştırma Görevlisi Şahika Karaca, nüfusun yüzde 40'nın hiç kütüphaneye gitmediğini belirterek, çocuk yaşta okuma alışkanlığının kazanılması gerektiğini ifade etti.
Türk Anneler Derneği (TAD) Kayseri Şubesi tarafından öğretmen ve öğrencilere seminer verildi. Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda bilgilendirme amacıyla verilen seminere Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Semra Demir ve Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü Araştırma Görevlisi Şahika Karaca'nın konuşmacı olarak katıldığı seminere, dernek üyeleri ve çok sayıda öğretmen ile öğrenci katıldı.
Öğretmenlere seminer veren Araştırma Görevlisi Şahika Karaca, okumayan toplumun üretmediğini ifade etti. Karaca İstatistik bilgiler vererek, gençlerin yüzde 20'si hatırlayamadıkları sürece hiç kitap okumuyor. Nüfusun yüzde 40'ı hiç kütüphaneye gitmiyor. Kitap evleri kırtasiyeye dönüştü. Sahaflar kitaplar hakkında çok bilgili değil. Erken yaşta okuma alışkanlığı kelime haznesini artırıyor. Anne ve babası çok okuyan çocukların kendileri de çok okuyor. Her çocuğun bir kütüphanesinin olması gerekiyor" dedi. Karaca, "Çocuğunuza oyuncak yerine kitap alın" diyerek de çocuklara kitap okuma alışkanlığının mutlaka kazandırılması gerektiğinin altını çizdi.
Yrd. Doç. Semra Demir ise, öğrencilere verdiği seminerde öğrencilerine grup çalıştırması yaptı.