Chp Uşak İl Başkanı İsmail Demirel'in Engelliler Günü Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak İl Başkanı İsmail Demirel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada engellilerin sorunlarının her geçen gün arttığını öne sürdü.

CHP İl Başkanı İsmail Demirel parti binasında düzenlediği basın toplantısında, engelli sorunlarının çözümü için hükümeti göreve çağırdıklarını söyledi. Türkiye'de yaklaşık 8 milyon engelli vatandaşın olduğunu ve engellilerin çözüm bekleyen bir çok sorunu oılduğunu belirten Demirel, sorunların sadece engellileri değil tüm toplumu yakından ilgilendirdiğini kaydetti. Engelli vatandaşların sorunlarının AK Parti iktidarı döneminde artığını öne süren İsmail Demirel, engelliler için fırsat eşitliği oluşturulması konusunda iktidarın gerekli düzenlemeleri yapması gerektiğini ifade etti.
CHP İl İsmail Demirel açıklamasında şunlara değindi, "Engellilerin sorunları AK Parti iktidarı döneminde artmış ve ağırlaşmıştır. Ne yazık ki, temel insan haklarına saygılı, fırsat eşitliğine dayalı, her türlü ayrımcılıktan uzak, engellilerin toplumsal yaşama tam ve eşit katılımlarını sağlamaya yönelik politikalar üretilememiştir. Kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimlerdeki temel anlayış ve yaklaşım, yapmış olmak için yapmanın ötesine geçememiştir. Yasada açık hüküm olmasına rağmen, özel sektörde yüzde 3, kamuda yüzde 4 engelli çalıştırma hükmü uygulanamadı. Bugün kamuda engelli kardeşlerimizin hakkı olan 50 binden fazla memur ve işçi kadrosu boş tutulmaktadır. Referandum sürecinde engelli kardeşlerimiz üzerinden propaganda yapılmış, pozitif ayrımcılık getirileceği söylenmiş fakat hiçbir şey değişmemiştir. Bu gerçekler gösteriyor ki, engellilere ilişkin birçok temel sorun AK Parti iktidarı döneminde çözülememiştir. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, engelli kardeşlerimiz toplumda herklesin sahip olduğu haklara sahip olacak, sorunları onların örgütleri ile el ele vererek, danışarak çözülecektir"