Canik'te Engelliler Günü Etkinliği

"3 Aralık Dünya Engelliler Günü", Canik Belediyesi ve Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Afiş, Karikatür, Resim ve Fotoğraf Sergisi" etkinliği ile kutlandı

Canik'te Engelliler Günü Etkinliği
"3 Aralık Dünya Engelliler Günü", Canik Belediyesi ve Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Afiş, Karikatür, Resim ve Fotoğraf Sergisi" etkinliği ile kutlandı.
Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Afiş, Karikatür, Resim ve Fotoğraf Sergisi" katılımcılara engelliler günü farkındalığını yaşattı.Samsun'da bulunan Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezleri, Özel Eğitim Okulları ve Özel Eğitim Sınıflarında bulunan öğrencilerin emekleriyle ortaya çıkarılmış eserlerin görücüye çıktığı sergi herkesi büyüledi. Sergiye, Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ali Cengiz Ciğerci (RAM), Meclis Üyeleri, Okul Müdürleri, Öğretmen, Veli ve Öğrenciler katıldı.
"Afiş, Karikatür, Resim ve Fotoğraf Sergisi"nin açılış konuşmasını yapan RAM Müdürü Ali Cengiz Ciğerci, 75 milyon nüfusa sahip ülkemizde 8.5 milyon engelli vatandaşın olduğuna dikkat çekti.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle bugün bir araya geldiklerini söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu ise insanların bilinçlendirilmesi açısından bugünlerin çok önemli olduğunu ifade etti.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün önemine değinen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bu gün dünyanın her yerinde engelliler, engelli olmayan insanların dizayn ettiği bir dünyada kendilerine uygun bir yaşam alanı oluşturabilmek için mücadele ederler. Biz yerel yöneticiler de engellilerin bu mücadelelerinde onların yanlarında olmak için çaba sarf ediyor, sorumluluk bölgelerimizi onların da rahatlıkla yaşayabilecekleri bir şekilde düzenlemeye çalışıyoruz" dedi.
Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan ise, "Hayatın insanlar tarafından kolay yaşanabilir hale getirilmesi hepimizin görevi. Bugün açılışını yapacağımız serginin insanların anlayışındaki engellerin kalkmasına vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan ve protokol üyeleri serginin açılışını yaparak eserleri inceledi.