Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Kaplıcalar Ve Termal Otel Konusunda Dobra Açıklamalar Yaptı

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, günlerdir tartışılan ve özel idareye bağlı Bolu Öz Tur şirketine bağlı çalıştırılan büyük kaplıcanın kiralanması konusunda yapılan eleştirilere sert yanıt verdi

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Kaplıcalar Ve Termal Otel Konusunda Dobra Açıklamalar Yaptı
Bolu Valisi İbrahim Özçimen, günlerdir tartışılan ve özel idareye bağlı Bolu Öz Tur şirketine bağlı çalıştırılan büyük kaplıcanın kiralanması konusunda yapılan eleştirilere sert yanıt verdi. Vali Özçimen, "Eleştiriler biraz daha düzgün olmalı. Biz Bolu'nun menfaati ne gerektiriyorsa onu yaparız" dedi.
Kamuoyunda günlerdir tartışılan ve büyük kaplıcanın kiralanması konusunda yapılan dedikodular üzerine Vali İbrahim Özçimen, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Herşeyi Bolu için yaptıklarını ve kişileri düşünmenin yanlış olacağını söyleyen Vali Özçimen, "Bu konuda hukuki statüler karıştırılıyor. Ben özel idarenin de başıyım. Genel idarenin de başıyım. Bu olayda da özel idareden aktarılmış olan bir şirket söz konusu. Bu şirket, şirketler kanununa tabi. Kaplıcanın ihaleyle verilmesini isteyenler bilmelidir ki bu şirket ihale kanuna tabi değil. Çünkü özel şirketler ihale kanununa tabi değildir. Biz bakarız, şirketimizin menfaati neyi gerektiriyorsa onu yaparız. Kaplıcalara bir talep geldi. Termal Otel'de 1993 yılında yapılan sözleşmede ek tesis yapılması durumunda sürenin uzatılabileceği yönünde bir madde var. Mesela şuan da Termal Otel'in arkasında bir havuz yapılmış. Bunun karşılığında sözleşme 8 yıl uzatılmıştır. Otelin sözleşmesinin bitmesine 3 yıl var. İşletmeci bize gelerek ticari anlamda önlerini görmek istediklerini söylediler. Yönetim kurulumuz uygun görürse, karşılıklı şirket anlaşma halinde olabilir. İşletme sahibi kapalı spor salonu yapmak istediğini söyledi. Bunun karşılığında da bizden bir uzatma istiyorlar. Buna bağlantılı olarak da büyük kaplıcanın işletmesini istediler. Biz kaplıcanın olduğu yere bir tesis daha yapacağız. Günü birlik bir kaplıca olacak. Bu tesis yapıldığında aslında şuan ki kaplıca atıl duruma düşecek. İki sene sonra bu tesis bittiğinde mevcut tesis bizim için bir yük olacak. Biz gerekli değerlendirmeyi yaparak Bolu için en hayırlısı neyse onun kararını veririz" dedi.
İnsanları töhmet altında bırakmak istemediklerini söyleyen Vali Özçimen, "Ben 29 yıldır idarecilik yapan profesyonel bir yöneticiyim. Hemen dedikoduyla ve öküz altında buzağı aramak hiç hoş değil. Biz de haysiyet sahibi insanlarız. Bizim de çoluk çocuğumuz var. İnsanları bu konuda töhmet altında bırakmak olmaz. Benzer olarak Babas Kaplıcalarında da bizim bir birliğimiz var" diye konuştu.
Kimsenin kendisini tehdit edemeyeceğini ve gerekirse Bolu Öz Tur şirketin fesh bile edebileceğini ifade eden Vali Özçimen, "Biz gelen teklifi değerlendiriyoruz. Ama bu konu kamuoyunun midesini bulandırır seviyeye geldi. Durum öyle bir hale geldi ki Bolu Öz Tur şirketini fesh bile edebilirim. Bütün gelir ve mal varlıklarını özel idareye aktarırım. Bunun uzun bir süreci var. Yönetim Kurulu'nda böyle bir karar almadık ama gidişat oraya gidiyor. İli ve ildeki yöneticileri hırpalamanın bir anlamı yok. Biz faydalı şeyler yapmaya çalışıyoruz. Boluspor'a zaten bir katkıda bulunacaktık. Biz şirket olduğumuz için zaten reklam parası altında Boluspor'a yardım ettik. Boluspor'un kaplıcaları istediği söylentileri çıkınca işin içinden çıkılmaz oldu. Bolsan Tur profesyonel bir firma. Boluspor'a daha farklı yerlerden kaynak bulunabilir. Gerekli görüşmeler yapılıyor. Gece çalıştıran Bolsan Tur firması gündüz de çalıştırabilir duruma gelebilir. Yönetim kuruluyla yaptığımız görüşmelerde Boluspor'a verilmesini doğru bulmadık. Kulübe gereken destek farklı şekillerde sağlanacaktır. Kamuoyunda birilerinin bizi tehdit ettiğine dair söylentiler var. Ben Bolu Valisiyim. Beni kimse tehdit edemez. Bu dedikoduların tek sebebi şehirde olumsuzluk yaratmak. Burası Vali'nin çiftliği değil. Ben istediğim gibi karar alamam. Ama bu dedikodular çok canımı sıktı. Bazıları hedefine ulaştı. Eğer bu onların arzusuysa kendilerini tebrik etmek lazım" diye konuştu.