Balıkesir'de Engelliler Günü Kutlamaları

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü Balıkesir'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Balıkesir'de Engelliler Günü Kutlamaları
Dünya Özürlüler Günü münasebetiyle Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce özel bir turnuva düzenlendi. Özel Sporcular Spor Federasyonu ile birlikte düzenlenen "futsal" yani salon futbolu turnuvasında Balıkesir'deki zihinsel engelli öğrencilerin eğitim gördüğü kurumların sporcuları katıldı. Kurtdereli Kapalı Spor Salonu'ndaki turnuvaya Yunus Emre Spor Kulübü, Karesi İlköğretim, Özel Yaşam Duru Rehabilitasyon Merkezi, Firdevs Hattatoğlu Okulu A ve B Takımları, İl Özel İdare İş Eğitim Merkezi, Özel Alt Sınıflar ve Özel Aysu Özel Eğitim Okulu takımları katıldı. Toplam sekiz takımın oyuncuları salon futbolunda büyük heyecan yaşadı. Bol gollü geçen turnuvanın sonunda Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaynak tarafından tüm takımlara kupa ve hediyeler verildi.

FARKINDALIK İÇİN EMPATİ
Öte yandan, Dünya Özürlüler Günü münasebetiyle Sakatlar Derneği Şubesi ve Genç Liderler Topluluğu'nun ortaklaşa olarak düzenledikleri bir başka etkinlik de vatandaşların ilgisini çekti. Araç trafiğine kapalı olan Mekik Sokak'ta stant kuran dernek yetkilileri burada halka bilgilendiren ve uyaran dikkat çekici broşürler dağıttı. Ayrıca sağlam insanların engellilerin hayatını ve hissettiklerini anlamalarını sağlamak amacıyla mini bir parkur kurup boş tekerlekli sandalyelere yoldan geçen vatandaşları oturtarak empati yaptırıp farkındalık oluşturdular. Standın yanından geçen MHP Balıkesir Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın, Sakatlar Derneği yöneticilerinin isteğini geriye çevirmeyip tekerlekli sandalyeye oturdu. Standın olduğu bölgeye yürüyerek gelen Çılgın, tekerlekli sandalyeye oturduğunda bunun ömür boyu olması halinde ne hissettiği sorulduğunda, "Korkunç bir şey" dedi. bayram Çılgın, engelli vatandaşların yaşamın her anında düşünülmesi gerektiğini belirtti.
Sakatlar Derneği Şube Başkanı Orkun Dökmen, düzenledikleri bu etkinlik ile vatandaşların dikkatini çekmek istediklerini., bir farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Balıkesir Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrencilerin oluşturduğu Genç Liderler Topluluğu üyelerinin de destek verdiği etkinlikte üniversiteli kız öğrenciler Sakatlar Derneği tarafından başlatılan, "Bir kapak bir hayat" kampanyası için kapak topladılar.

VALİ ARSLAN'DAN ZİYARETLER
Balıkesir'deki Dünya Özürlüler Günü etkinliklerine Vali yılmaz Arslan da yakın ilgi gösterdi. İlk olarak Sakatlar Derneği Şubesi'ni ziyaret eden Vali Yılmaz Arslan, derneği ilk defa bir valinin ziyaret ettiğini öğrenince şaşırdı. Dernek yöneticileri ve engelli vatandaşlar Vali Yılmaz Arslan ile sohbet edip yaşadıkları kişisel ve genel sorunlarını aktarıp iletme fırsatı buldular. Vali Arslan daha sonra Görme Engellilerin derneğini de ziyaret ettikten sonra Yay/Ada AVM girişinde özel bir eğitim kurumunun düzenlediği engelli öğrencilerin eserlerinde oluşan sergi açılışına katıldı.