Avrupa Hastanesi'nden Büyük Transfer

Özel Avrupa Hastanesi, İnönü Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Semih Yaşan Saygın'ı doktor kadrosuna kattı.

Avrupa Hastanesi'nden Büyük Transfer
Avrupa Hastanesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Prof. Dr. Saygın, "Sağlık Bakanlığı'nın yönetmeliği sayesinde, özel hastaneler artık alt yapılarını çok güçlendirmek zorunda kalıyor. Bazı hastaneler de bakanlığın yönetmeliklerinin üzerine çıkarak daha çok kaliteyi aramaktadırlar. Hastanemiz de bunlardan biridir" dedi.
Prof. Dr. Saygın, alanında uzman olan öğretim görevlilerinin daha önceleri büyük şehirlerde çalıştığını, insanların da muayene olabilmek için büyük şehirlere gittiğini anlatarak, "Artık üniversite görevlileri de özel hastaneler bünyesinde çalışabilmekte. Vatandalar, kamu kurumlarında saatlerce sıra beklemeden özel hastanelerde muayene olabiliyor ve öğretim görevlisi ile birebir muhatap olabiliyor" diye konuştu.
Artık hastaların da kaliteyi aramak zorunda olduğunu ifade eden Prof. Dr. Saygın, "Örnek vermek gerekirse, hep 1980 model arabaya binmek zorunda değiliz. Eğer 1980 model arabaya binseydik, uzaktan kumandalı arabaları hiç kullanamazdık. Sağlıkta da durum bu şekildedir" dedi.