Ak Parti'den Engelliler Derneği'ne Ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bitlis İl Başkanı Fatih Kadirioğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engellileri ziyaret etti.

Ak Parti'den Engelliler Derneği'ne Ziyaret
Nurullah Eren Caddesi üzerinde bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Bitlis Şube Başkanı Mahfuz Uyanık'ı dernek binasında ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Fatih Kadirioğlu, kendi hükümetleri döneminde engellilere birçok imkanlar sağlandığını söyledi. Kadirioğlu, "AK Parti hükümetleri döneminde engellilere birçok imkanlar tanındı. Ben kendim de özürlü çocuğuyum. Benim babam 79 yaşında ve beş yaşından beri özürlüdür. Ben hayatımı özürlü bir insanla geçirdiğim için özürlülerin yaşamış olduğu sıkıntıları bilen biriyim. Ama bununla babam sayesinde bir özürlünün hayata ne kadar bağlı olduğunu, hayatın engelleri ve sıkıntıları karşısında ne kadar dayanıklı olduğunu bizzat gören kişilerden biriyim. Babamın özrü asla onun için bir engel olmadı" dedi.
Bitlis'teki özürlülerin eğitimlerini rahatlıkla alabilmeleri için 123 derslikli bir okul yapıldığını ifade eden Kadirioğlu, "Hastane civarında 12 derslikli engelli okulu yapılıyor. Eğitim anlamında sıkıntı yaşayan engelli vatandaşlarımız bu okulumuz sayesinde eğitim engelini de aşmış olacaklar. Eğitimlerini alabilecekleri uygun bir ortama kavuşacaklar. Eskiden engelliler evlerinin köşelerindeydi. Toplumun dışındaydı. Ancak son üç yılda özellikle ağır engellilere yönelik bakım hizmeti yasallaştırıldı. Bu hizmet sayesinde evini geçindirenler bile var. Bitlis'te yaklaşık 2 bin 192 kişi evde bakıma hak kazanmış, bunlara yaklaşık 14 milyon 500 bin TL ödeme yapılıyor" şeklinde konuştu.
Türkiye Sakatlar Derneği Bitlis Şube Başkanı Mahfuz Uyanık ise, "Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun ve kısacası tüm kesimin ortak sorunudur. İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür" şeklinde konuştu.