Adıyaman Tütün Platformu Üyeleri Toplandı

Adıyaman Tütün Platformu üyeleri, tütün sorununa dikkat çekmek ve bu konuda fikir alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldi.

Adıyaman Tütün Platformu Üyeleri Toplandı
Kayatepe Köyü Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Kültür Derneği'nde (KAYDER) yapılan toplantıya KAYDER Başkanı Ramazan Gökay dışında Platform Başkanı Yakup Taş dahil yürütme kurulu üyelerinden hiçbiri katılmadı. Onlarca tütün üreticisinin bir araya geldiği toplantıda, tütün sorununun toplumsal bir sorun olduğu ifade edilirken, tütüne yönelik getirilen kota ve yasalardan en çok Adıyaman'ın etkilendiği vurgulandı.
Tütün üreticilerinin bir aile olduğunu ifade eden Tütün Platformu Yürütme Kurulu üyesi ve KAYDER Başkanı Ramazan Gökay, siyasi farklılıklara rağmen tütün konusunda tütün üreticilerinin bir aile olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu:
"Bir ailece hareket edersek zenginleşiriz. Gaziantep fıstığından, Malatya kayısısından, Şanlıurfa pamuğundan yararlanıyor ama Adıyaman kendi zenginliklerinden yararlanamıyor. Bizde ailece hareket edelim ve haklarımızı talep edelim. Hak verilmez, alınır mantığıyla hareket etmeliyiz" dedi.
Gökay ayrıca, platform olarak protokol üyelerinin de davet edileceği büyük bir toplantı düzenleyeceklerini duyurdu. Yapılacak olan toplantıda vekillere ve protokol üyelerine isteklerini ileteceklerini kaydeden Gökay,"Bu yasalar vahiy yoluyla inmedi. Vekiller getirdi bu konuyu da vekiller düzeltmeli" dedi.