3 Minik Öğrenci, Topladıkları Kapaklarla 6 Engelliye Tekerlekli Sandalye Aldı

Bursa'da, 3 ilköğretim öğrencisi, topladıkları 15 bin pet şişe kapağıyla 6 özürlü vatadaşı tekerlekli sandalye sahibi yaptı.

3 Minik Öğrenci, Topladıkları Kapaklarla 6 Engelliye Tekerlekli Sandalye Aldı
İrem Küçüksüleymanoğlu, Zeynep Öztan ve Egemen Aksu isimli 3 öğrencinin topladığı 15 bin pet şişe kapağı, 6 özürlü vatandaşa tekerlekli sandalye olarak geri döndü. 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü münasebetiyle valilik binasında yapılan törenle tekerlekli sandalyeler ihtiyacı olan engellilere verildi. Vali Yardımcısı Mustafa Güney, "Valilik olarak hedefimiz, özürlü vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırmak. Ancak bütün meseleleri halletmek bir anda olabilecek bir iş değil, fakat biz bunun gayreti içerisindeyiz" dedi.
Konuşmaların ardından engelli miniklere tekerlekli sandalyeleri Güney tarafından teslim edildi. Topladığı kapaklarla engelli vatandaşlara umut olan 3 ilköğretim öğrencisine teşekkür belgesi verildi. Güney, engelli vatandaşlara yapılan yardımların normal şartlarda reklamını yapmadıklarını hatırlatarak, "Biz valilik olarak bu tür yardım törenleri yapılmasına karşıyız, ancak bu 3 minik arkadaşımızın yaptığı iş gerçekten takdire şayan. Buna kayıtsız kalamazdık" şeklinde konuştu.
Mikrofonlara konuşan 3 minik yardımsever ise mutluluklarını ifade etti. Kapak toplayıp engelli kardeşlerine tekerlekli sandalya alma fikrini ortaya atan İrem Küçüksüleymanoğlu, "Bana böyle bir kampanya olduğunu ilk teyzem söylemişti, daha sonra ben de bunu Zeynep'e anlattım, ardından İrem de bize katıldı ve hep beraber kapak toplamaya başladık" dedi.
Zeynep Öztan ise, "İlk önce İrem bana böyle bir imkan olduğunu anlattı, daha sonra biz de bunu tüm sınıf arakadaşlarımızla paylaştık ve kısa sürede 15 bin kapak topladık. Engelli arkadaşlarımıza tekerlekli sandalye alabilmek bizleri çok mutlu etti. Ama keşke bu sandalyelere ihtiyaçları olmasaydı, o zaman daha da mutlu olurduk" şeklinde konuştu.
Egemen Aksu, yaşattıkları mutluluk için arkadaşına teşekkür etti.