3 Aralık Dünya Özürlüler Günü

Karabük'te 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü
Karabük'te 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.Yenişehir Atatürk Anıtı Meydanına gelen engelliler, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu ve Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.Daha sonra Vali İzzettin Küçük'ü makamında ziyaret eden engelliler sorunlarını dile getirdi.
Küçük, ziyarette yaptığı konuşmada, insanlığın doğasında beraber yaşandığında mutluluğun elde edildiğini, ne kadar para olursa olsun mutluluğun yerini alamayacağını söyledi.
Başkalarını mutlu edebilen insanın hayattan zevk alabileceğini anlatan Küçük, şunları dile getirdi: "Engelsiz olan insanlar her an engelli olma potansiyeline sahip. Önemli olan beraber yaşama iradesini ortaya koymaktır. Engelli insanlara kalplerimizi açmalıyız. Onlar için her türlü alt yapıyı sunmalıyız. Karabük'te bu alanda bizler elimizden geleni yapıyoruz. Valilik binamıza özürlü asansörü yerleştiriyoruz. Özürlü vatandaşlarımız resmi kurumlarla iletişimini daha kolay sağlayacak."
Ziyarette, Küçük, Samsun'da gerçekleştirilen Türkiye Özel Sporcular Olimpiyatlarında futbol ve voleybol alanında birinci olan Özel Şafak Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi sporcularına kitap hediye etti. Engelliler daha sonra Belediye Başkanı Rafet Vergili'yi de ziyaret etti.