3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Tekirdağ Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi (TEKMER), engelliler için hayatı kolaylaştırmak adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü
Tekirdağ Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi ve Tekirdağ İl Müftülüğü ile yapılan ortak çalışma sonucunda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla 3 görme engelli vatandaşa Braille alfabesi ile yazılmış ve görme engelliler için özel olarak hazırlanmış olan Kuran-ı Kerim meali ve beyaz baston hediye edildi.
Müftülük binasında gerçekleştirilen törende konuşan İl Müftüsü Mahmut Gürlen, "Tekirdağ Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi'ne bize böyle bir imkan verdiği için teşekkür ediyorum" dedi.
Tekirdağ Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Murat Yıldız da, çeşitli kurum ve kuruluşlarla engellilerin hayatını kolaylaştırma adına ortak proje çalışmalarına imza attıklarını belirterek, "Braille alfabesi ile yazılmış kuran-ı kerim meali hediye edilmesi de bunlardan bir tanesi. İl Müftülüğümüze atkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Törende Çerkezköy Sakatlar Derneği Başkanı Hayrettin Çetinkaya da hazır bulundu.
Öte yandan Tekirdağ Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara akülü ve aküsüz tekerlekli sandalye dağıtımını da sürdürüyor. Son olarak Çınarlı Mahallesi'nde yaşayan Yasin Atıcı isimli vatandaşa da akülü tekerlekli sandalye hediye edildi. Tekmer Sorumlusu Murat Yıldız, akülü ve aküsüz tekerlekli sandalye dağıtımının bundan sonra da devam edeceğini söyledi.