Ege İllerinin Ankara'da Açtığı 2. Plastik Sanatlar Sergisi Beğeni Topladı

Ege Bölgesi'ni oluşturan illerin Ankara'da faaliyet gösteren dernek ve vakıfların bir araya gelerek oluşturduğu Egem Platformu'nun düzenlediği "Ankara'da Ege ve Sanat" konulu 2

Ege İllerinin Ankara'da Açtığı 2. Plastik Sanatlar Sergisi Beğeni Topladı
Ege Bölgesi'ni oluşturan illerin Ankara'da faaliyet gösteren dernek ve vakıfların bir araya gelerek oluşturduğu Egem Platformu'nun düzenlediği "Ankara'da Ege ve Sanat" konulu 2. Plastik Sanatlar Sergisi beğeni topladı. 5 gün açık kalan sergiyi binlerce kişi gezdi.
Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde Egem Platformu'nun düzenlediği "Ankara'da Ege ve Sanat" konulu 2. Plastik Sanatlar Sergisi'ne TBMM Eski Başkanı İsmet Sezgin, Eski Bakan Cengiz Altınkaya, Aydın Milletvekilleri Ahmet Ertürk, Mehmet Erdem, Ertuğrul Kumcuoğlu, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Anayasa Mahkemesi Eski Başkanı Yekta Güngör Özden, Uşak Eski Valisi Kayhan Kavas, bölgemizin diğer milletvekilleri ve Ankara'da yaşayan Egeliler ve çok sayıda vatandaş ziyaret etti.
Sergiyle ilgili bilgi veren Egem Platformu Dönem Başkanı ve İzmirliler Derneği Başkanı Aşkın Türel, Ege Bölgesi'nin birlik içinde olduğunu bunu da düzenledikleri plastik sanatlar sergisinde gösterdiklerini söyledi. Sergide Egeli pek çok sanatçının eserlerinin sergilendiğini belirten Aşkın Türel, sergiye katılan sanatçılara ve davetlilere teşekkür etti.
Ege Bölgesi'nin yetiştirdiği ressam, heykeltraş, fotoğraf sanatçısı, ebru sanatçısı, gibi sanatçıların eserlerinin sergilendiği 2. Plastik Sanatlar Sergisi'ne pek çok Egeli Sanatçı katıldı. Karma sergide değişik sanatçıların yaptığı yağlı ve sulu boya klasik, modern ve soyut resimler, teship hat ve minyatür sanat eserleri, ağaç işlemesi ile yapılan eserler, ebru sanatı eserleri ve geleneksel sanat eserleri yer aldı. Egeli sanatçıların tanıtılmasını amaçlayan sergide sanatçıların pek çok eseri alıcı buldu.