Son haftanın tadını çıkarın

2010'a veda ederken son haftanın dolu dolu geçmesi için yapabileceğiniz birçok güzel aktivite var.

2010'a veda ederken son haftanın dolu dolu geçmesi için yapabileceğiniz birçok güzel aktivite var.
Frida Kahlo ve Diego Rivera çiftinin eserleri ilk kez Türkiye’de, Pera Müzesi’nde sergilenecek. 20. Yüzyıl sanatının Meksika ve dünyadaki en çarpıcı figürlerinden ikisi olan Frida Kahlo ve Diego Rivera’nın sergisi 20 Mart 2011’e kadar devam edecek.

Moda severlerin merakla beklediği GalataModa başladı. 26 Aralık Pazar gününe kadar devam edecek olan festivalde moda tasarımcılarının özel koleksiyon ürünlerini uygun fiyata alabilirsiniz. Havanın da güzel olmasını fırsat bilerek hafta sonu Taksim Tepebaşı’na yolunuzun düşmesini tavsiye ederim.

Haftanın en iyi konser etkinliklerine gelince…

D'julz
Düzenlediği partiler, sürdürdüğü radyo programı, prodüksiyonları ve kulüp performanslarıyla 92'den beri Paris gece hayatının ön saflarında yer alan D'julz, 24 Aralık Cuma akşamı 11:11’de kabininde olacak.
Dj, kendine has müzikal tarzıyla Avrupa'dan Amerika'ya, İngiltere'den İbiza'ya dünyanın her yerinde dans pistlerini harekete geçiriyor.
Kapı açılışın saat 23:00’de olacağı gecede, D'julz, saat 01:30’da kabinde ki yerini alacak.

Boogie Balagan
2002 yılından beri Ortadoğu müziklerini Rock n’ Roll ile harmanlayan, İngilizce, Fransızca, Arapça, Yunanca ve İbranice barış mesajları içeren şarkılarını “Filisrail” adli hayali bir ülke için  söyleyen Boogie Balagan, 24 Aralık Cuma akşamı Romeo Juliet İstanbul’da sahne alıyor.
Saat 22:00’de başlayacak konserin bilet fiyatları ise tam:30 TL. öğrenci 25 TL.

Pinhani
İlk albümleri 'İnandığın Masallar'ın 2006 Nisan ayında yayınlanmasından sonra, farklı tarzlarıyla büyük beğeni toplayan Pinhani, 24 Aralık Cuma gecesi Ooze Venue’de İzmirli hayranlarının karşısına çıkıyor.
Saat 23:00’de başlayacak konserin bilet fiyatı ise 23 TL.

Göksel
Pop müzik dünyasına getirdiği alternatif lezzetle müzikseverlerin kalbinde özel bir yer kazanan ve son yıllarda eski 45’likleri yeniden yorumladığı albümleriyle çocukluğuna geri dönen Göksel, unutulmayan 45’liklerle 24 Aralık Cuma akşamı Ghetto sahnesinde.
Anılarda yolculuk yapmak ve bol bol dans etmek için gece saat 22:30’da başlayacak. Konserin bilet fiyatları ise tam:39,50 TL. öğrenci 29,50 TL.

Wufi
Türk elektronik müziğinin en başarılı gruplarından biri olan ve elektro-funk/dans müziğine yeni bir yorum katan Wufi, 24 Aralık Cuma akşamı İndigo’da yeniden hayranlarının karşısına çıkıyor.
Sabaha kadar dans etmek için gece saat 23:00’de başlayacak, etkinliğin bilet fiyatları ise tam 28,50 TL. öğrenci:18,50 TL.

Baba Zula
Geleneksel Türk müziğini apayrı bir elektronik düzlemde işleyen Baba Zula, 24 Aralık Cuma gecesi Babylon sahnesini tekrardan işgal etmeye  hazırlanıyor.
Şu ana kadar 6 albüm çıkaran ve her an farklı sürprizlere açık etkileyici canlı performansları zaman zaman toplu bir ayine dönüşen grubun konseri saat 22:00’de başlıyor. Bilet fiyatı ise 28 TL.

Şirin Pancaroğlu
Klasik müziğin yanı sıra dünya müziklerine olan tutkusunu bugüne kadar çeşitli işbirlikleriyle sahneye taşıyan Şirin Pancaroğlu, son on beş yılın birikimiyle hazırladığı Cafe Tango adlı projeyle 25 Aralık Cumartesi akşamı İş Sanat Kültür Merkezi’nde müzikseverlerin karşısına çıkıyor.

Valslerden, milongolara, tangolardan candombe gibi türlerin çok renkliliği içinde hayata geçen Cafe Tango’da, Şirin Pancaroğlu, farklı kulvarlarda müzik yaptığı müzisyenleri de buluşturuyor.
Gecede dünya prömiyeri gerçekleşecek olan Cafe Tango, saat 20:00’de başlayacak. Konserin bilet fiyatları ise tam 28 TL. öğrenci 13 TL

Ayhan SicimoğluLatin All Stars
Ayhan SicimoğluLatin All Stars, 25 Aralık Cumartesi akşamı yeniden Ghetto sahnesinde.
Devamlı olarak yenilenen hareketli repertuarıyla latin müzik ve dans severlerin heyecanla beklediği programda latin müziğinin sevilen parçalarının yorumlanmasına ek olarak, bestesi ve sözleri Ayhan Sicimoğlu’na ait olan Türkçe latin parçalar da yer alıyor.
Latin müziği ve dans etmeyi seviyorsanız tam size göre olan konser saat 22:30’da başlıyor.

Something A La Mode
Thomas Roussel ve Yannick Grandjean tarafından kurulan Something A La Mode, 25 Aralık Cumartesi gecesi İndigo sahnesinde.
Kişisel ve dinamik bir sound arayan dinleyicilerin çok beğendiği sıra dışı bir ikili, ayrıca Paris Moda Haftalarında Channel’in tüm defilelerinde sahne alıyor.
Saat 23:00’de başlayacak gecenin bilet fiyatları ise tam:28,50 TL. öğrenci:18,50 TL.

BİFO & Fazıl Say Festivali
Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, ünlü piyanist Fazıl Say’la 24 Aralık Cuma ve 25 Aralık Cumartesi günleri bir araya geliyor.

Say, 24 Aralık’ta Borusan Müzik Evi’ndeki konserde Borusan Quartet ile Behzat Cem Günenç ve Erhan Birol’la bir araya gelecek.
Gürer Aykal’ın şefliğinde gerçekleşecek olan 25 Aralık’taki konserde Say tek solist. Bu konser ise Lütfi Kırdar’da gerçekleşecek.