Komer Genel Kurulu Yapıldı

Yapımı süren Avrupa'nın en büyük kongre merkezinin sahibi ve işletmecisi KOMER A

Komer Genel Kurulu Yapıldı
Yapımı süren Avrupa'nın en büyük kongre merkezinin sahibi ve işletmecisi KOMER A.Ş. isimli şirketinin olağan genel kurulu Kuşadası'nda yapıldı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve KOMER Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy başkanlığında Kongre Merkezi yönetim binasında gerçekleştirilen toplantıda, kongre merkezinin 2011 yılı sonunda resmen açılacağı, deneme kabullerinin ise haziran ayında başlayacağı açıklandı.
Özel sektör, kamu ve yerel yönetim işbirliği ile yaptırılan kongre merkezinin yapıcısı ve işleticisi KOMER şirketinin olağan genel kurulunun açılışında konuşan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve KOMER Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, yaşanan tüm sıkıntılara rağmen inşaatın artık son aşamaya geldiğini söyledi. Bir bankada kredinin hazır olduğunu kaydeden Ulusoy, kongre merkezi inşaatının durmaması için bugüne kadar 40 milyon liralık kredinin altına imza atarak şahsi kefalet verdiğini belirterek, "Kongre Merkezi benim onur meselem oldu. Kongre Merkezi inşaatı artık tamamlanma aşamasına geldi. Belediye Başkanımız Esat Altungün'ün bu konuda verdiği maddi ve manevi desteğe teşekkür ediyorum. Komer şirketi olarak çok avantajlı konumdayız. Sadece moral desteğe ihtiyacımız var. İstanbul Kongre Merkezi 2019 yılına kadar tamamen dolu. İzmir, kongre merkezi kurmak istiyor ama olmaz. Çünkü İzmir bu iş için uygun değil. Konaklama tesisleri uzak. Yeterli yatak kapasitesi yok. KOMER'de ise inşaatın ağırlıklı kısmını bitirdik. 2011 yılından itibaren kongrelere ev sahipliği yapmaya başlayacağız. Bu aşamaya kadar finansal sıkıntılar yaşadık, ancak hepsini aştık. Kuşadası'nın, hatta Ege Bölgesi'nin bu merkeze ihtiyacı var" dedi.
Kongre merkezinin 2011'de Haziran ayında deneme kabullerine başlayacağını açıklayan Başaran Ulusoy, resmi açılışı 2011 sonuna kadar yapacaklarını vurgulayarak, "Bundan sonra önemli olan pazarlama. Kongre merkezinin yurtiçi ve yurt dışında pazarlanması için şimdiden hazırlıklarımızı tamamladık ve profesyonel bir ekip kurduk. Pazarlamada bir sıkıntı yaşamayacağız" dedi.
Daha sonra divan oluşturuldu ve saygı duruşunun ardından gündem maddelerinin görüşülmesine başlandı. Şirket yönetim kurulu faaliyet raporu ile denetim kurulu raporu görüşüldü ve oy birliği ile ibra edildi.
TOPLAM MALİYET 250 MİLYON LİRAYI BULUYOR
Otel, sosyal tesisler, villalar, safari park gibi farklı bölümlerin yer alacağı Kongre Vadisi projesinin sadece ilk bölümünü oluşturan Kongre Merkezi'nin yapımı yaklaşık 80 milyon liraya mal olacak. Kuşadası turizmini canlandırması ve büyük bir ekonomik potansiyel oluşturması hedeflenen Kongre Vadisinin ikinci aşamasında sosyal tesisler, yemek üniteleri, amfi tiyatro ve villalar, üçüncü bölümde 600 odalı otel, dördüncü bölümde de safari park yer alıyor. Projenin toplam maliyeti 250 milyon lirayı aşıyor. Kuşadası Belediyesi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Uluslararası Kongre Tesisleri İşletmeciliği Şirketi (UKTAŞ), Aydın Özel İdaresi, Kuşadası Ticaret Odası, LİMAŞ, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Peninsula Turizm'in sahibi Tevfik Bağcı ve bazı turistik tesislerin ortak olduğu Kuşadası Kongre Vadisi Şirketi KOMER, Avrupa'nın en büyük kongre merkezi projesi olarak tasarlandı.
50 bin metrekareye yakın kapalı alana sahip olan kongre merkezi, 3 bin 415 kişilik oditoryum, bin 915 kişilik kongre salonu, 830 kişilik konferans salonu, 20 adet çeşitli kapasitede toplantı salonları, 2 adet sinema salonu, fuar ve sergi alanları, özel yemek salonları, kafeterya, bar, banket salonu, çevirmen odaları ve otopark gibi ünitelerden oluşuyor.