Satırlı Saldırıda Kolu Koptu Mersin

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde saldırıya uğrayan bir kişinin satırla koparılan kolu, Mersin'in Tarsus ilçesindeki özel bir hastanede 5 saat süren ameliyatla yerine dikildi.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde saldırıya uğrayan bir kişinin satırla koparılan kolu, Mersin'in Tarsus ilçesindeki özel bir hastanede 5 saat süren ameliyatla yerine dikildi.
İddiaya göre, 4 çocuk babası Ali Tok (45), dün evine giderken aralarında husumet bulunan ve akrabası olduğu belirtilen M.K'nin satırlı saldırısına uğradı. Saldırı sırasında Tok'un sol kolu, dirseğinin üst kısmından koptu.
Kopan kol ile birlikte önce Akçakale Devlet Hastanesine kaldırılan Tok, daha sonra sevk edildiği Şanlıurfa Devlet Hastanesinde ameliyatı yapacak cerrahın bulunmaması nedeniyle Mersin'in Tarsus ilçesindeki özel bir hastane getirildi. Tok'un buz torbası içerisinde getirilen kolu, burada 5 saat süren bir operasyonla yerine dikildi.
Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Ömer Sayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanın kendilerine ilk ulaştığında kolun tamamen gövdeden ayrılmış durumda getirildiğini söyledi. Yapılan ameliyatla kesilme sırasında kopan kemiklerin platinle tutturulduğunu belirterek, 'Ayrıca damar, sinir, kas ve tendonları birbirine diktik. Hastanemize olaydan 12 saat sonra getirilen hasta 5 saat süren ameliyat sonrasında kolunun kopan kısmı yerine nakledilerek, hastanın kolsuz kalmasını önlemiş olduk. Müdahalede biraz daha geç kalınmış olsaydı kolun kesilen kısmını nakletmek mümkün olmayacak ve hasta kolsuz kalacaktı' diye konuştu.
Ali Tok ise olayın ardından eski sağlığına kavuşamayacağını düşündüğünü ve endişeye kapıldığını ifade ederek, kolunun yerine dikilmesiyle adeta hayata döndüğünü söyledi.
22.12.2010 11:25:44