Gebze'ye atanan balyoz davasının hakimi istifa etti

Balyoz davasının başlamasına birkaç gün kala Gebze'ye sürpriz bir şekilde atanan hakim Zafer Başkurt istifa etti.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurul

Balyoz davasının başlamasına birkaç gün kala Gebze'ye sürpriz bir şekilde atanan hakim Zafer Başkurt istifa etti.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından görev yerleri değiştirilen 'Balyoz' ve Dink davasının hakimleri emekliliklerini istedi. Her iki hakimin emeklilik talebi, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildi.

'Balyoz' davası hakimi İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt ve Hrant Dink davasına bakan 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak´ın, kısa süre önce görev yerleri değiştirilmişti. Ancak onlar yeni görev yerlerine gitmek yerine emekliliklerini istediler. Bu talepleri Adalet Bakanlığı´nca kabul edildi. Ancak haklarında süren soruşturmalar devam edecek ve gerek görüldüğü takdirde Yargıtay´da ceza davası açılabilecek.

HSYK, 'Balyoz' davasına bakacak olan hakim Başkurt´u, ilk duruşmadan 48 saat önce Gebze´ye düz hakim olarak, Hrant Dink davasına bakan hakim Canak´ı da görevden alarak, Sakarya´ya düz hakim olarak görevlendirmişti. Görev yeri değişikliğini yapan HSYK´nın gerekçesi, iki hakim hakkında yürütülen disiplin soruşturmalarıydı. Gebze'ye tayini çıkan Zafer Başkurt'un görevinden istifa ettiği bildirildi.