CHP İzmir İl Başkanı, DİSK'le birlikte eyleme çıktı

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)'nun eylemine, CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ve eski CHP İzmir Milletvekili Muharrem T

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)'nun eylemine, CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ve eski CHP İzmir Milletvekili Muharrem Toprak da katıldı. Basmane Meydanı'ndan Konak Meydanı'na kadar yürüyen topluluk, uzun süre trafiğin aksamasına sebep oldu.

Konak Meydanı'nda bir otobüsün üstüne çıkan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, işçilere yönelik bir konuşma yaptı. Miting alanının ön kesiminde ise CHP İl Başkanı Nalbantoğlu bulundu. Hükümetin, torba kanun çıkararak çalışanların haklarını gasp ettiğini öne süren Nalbantoğlu, "Tabii ki buna karşı her örgütlü kesimin karşı duruşunda CHP olarak yanlarında olacağız." dedi. DİSK Genel Başkanı Çelebi ise asgari ücretin antidemokratik kurullar tarafından belirlendiğini iddia etti. Açlık sınırının 934, yoksulluk sınırının ise 2 bin 952 lira olduğu kaydeden Çelebi, 12 milyon 400 bin kişinin yoksulluk sınırında çalıştığını söyledi. Hükümeti yönetenlerin vicdanı olmadığını savunan Süleyman Çelebi, "Az da olsa vicdan sahibi olsalardı, dünyanın en pahalı benzinini kullandırmazlar, halkı da yumurtaya mahkum etmezlerdi." şeklinde konuştu.