Ünlü Modacı Hatırlanmamaktan Yakındı

İzmir'in yetiştirdiği sayılı moda tasarım sanatçılarından biri olan ve bugüne kadar birçok ünlü manken ve modacıyı giydiren Hanife Çetiner vefasızlıktan yakındı.

Çetiner, "Geçtiğimiz yıllarda Miss Turkey Jülide Ateş'i, ABD'de dünyanın en büyük yarışmasın olan Miss Universal'e hazırladım. Hazırladığım kostümde Osmanlı motiflerini İzmir Körfezi'nin akşam günbatımı renkleri ile buluşturdum. Türkiye güzeli kostümden aldığı en yüksek puanla İlk 10'a girdi. Bu çok büyük bir başarıydı. 105 yarışmacı arasından ilk 10. Bu başarı Türk kültürünün Türk modacısının başarısı idi" diye konuştu. Ülke tanıtımında gönüllü olarak varolan Ünlü Modacı, "Türkiye'yi İzmir'den Dünya'ya
tanıtıyorum, Kültür Elçiliği yapıyorum" dedi. Çetiner konuşmasına şöyle devam etti, "1990'dan beri Türkiye'yi İzmir'den tanıtarak Kültür Elçiliği yapmanın onurunu yaşıyorum. Aldığım Her ödül de İzmir'den esintiler var. İzmir Meltemi, Körfezde Akşam, İzmir'de Akşam Güneşi, Yalı Çapkını gibi."
Kendisi adına 21 Aralık Salı günü yapılacak olan Anma Gecesi ile ilgili olarak, "Adıma gerçekleşecek onur gecesinden sonra İzmirli yöneticilerden isteğim Türkiye'yi İzmir'den tanıttığım Miss Turkey Kostümleri ile İzmir'in tarihi ve doğal güzellikteki ortamlarında yapılacak kostümlü çekimlerle, İzmir'i daha da geniş kitlelere tanıtmak ve Dünya markası yapmak. Yapılacak görkemli çekimlerle Uluslararası Turizm fuarlarında İzmir'i, İzmir'e layık olacak şekilde tanıtmak. Ayrıca aynı çalışmaları yurtdışı
temsilcilikleri aracılığı ile de dünya ülkelerine tanıtarak turizmi canlandırmak. Bu konuda katkı yapabilirsem ne mutlu bana" ifadelerini kullandı.
21 Aralık Salı günü restore edilerek müze ve konser alanı haline getirilen Hava Gazı Fabrikası'nda adına Onur Gecesi düzenlenecek olan Çetiner'e, geceye özel süprizler yapılacağı ve Jülide Ateş, Defne Samyeli gibi ünlü isimlerin katılacağı bildirildi.
Eski Manken Jülide Ateş'in geceye özel bir program hazırladığı ve Çetiner'i birçok süprizin beklediği kaydedildi.