Adalet Bakanı Ergin: İki mahkeme başkanının görüş birliği ile görevden alınması önemli

Adalat Bakanı Sadullah Ergin, Balyoz davasına bakacak mahkeme hakimi Zafer Başkurt ve Dink cinayeti davası hakimi Erkan Canak'ın HSYK tarafından tüm ü

Adalat Bakanı Sadullah Ergin, Balyoz davasına bakacak mahkeme hakimi Zafer Başkurt ve Dink cinayeti davası hakimi Erkan Canak'ın HSYK tarafından tüm üyelerin görüş birliği ile görevden alınmasının önemli olduğunu söyledi.

Bakan Ergin, katıldığı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türk-Hırvat İş Konseyi toplantısı çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. İşlemin 1 yıldır devam eden bir soruşturma sonucunda gerçekleştirildiğini dile getiren Ergin, konunun bir önceki HSYK döneminde de kurulun gündemine geldiği iddialarının doğru olmadığını söyledi. Teftiş kurulunun tedbir talebinde yeni bulunduğunu belirten Ergin, bir önceki HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'in de iki mahkeme başkanının görev yerlerinin değişmesi gerektiği yönünde görüş bildirdiğini ifade etti.

Basın mensuplarının zamanlama ile ilgili sorusu üzerine Adalet Bakanı, "Muhtemelen soruşturmanın geldiği noktayı ve delilleri bilmediğiniz için bu soruyu soruyor olabilirsiniz. Ancak benim de başka bilgi vermem doğru olmaz." dedi. (Sürecek)