Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yıldız Destek İstiyor

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, gelinen süreçte desteğe daha fazla ihtiyaçları olduğunu belirterek "Trabzonspor'a verilen desteğin 10'da biri veya on binde birinin bize yani eğitime de verilmesini istiyoruz" dedi

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yıldız Destek İstiyor
Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, gelinen süreçte desteğe daha fazla ihtiyaçları olduğunu belirterek "Trabzonspor'a verilen desteğin 10'da biri veya on binde birinin bize yani eğitime de verilmesini istiyoruz" dedi.
Kahvaltılı basın toplantısında beraberindeki Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeleri ile birlikte basının karşısına geçen Ömer Yıldız, bazı güçlerin Avrasya Üniversitesi'nin kurulmaması için ellerinden geleni yaptığını ancak amaçlarına ulaşamadıklarını kaydetti. Yıldız "Önümüze büyük duvarlar ördüler ancak Allah'ın izniyle ve yardımıyla bu üniversitenin kurulma çalışmaları resmen 10 Aralık Cuma günü Resmi Gazete'de yayınlanarak tamamlanmış oldu. Bu nedenle resmi olarak ve tüzel bir kişilik olarak mütevelli heyeti ve başkanı olarak karşınıza geçtik. Üniversitenin kurulmasında Trabzon'daki basın kuruluşlarının büyük desteği oldu. Ancak Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu olmasaydı bu üniversite belki de olmazdı. Bu yüzden özellikle bu 3 arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Trabzon milletvekillerine de teşekkür ediyorum. Artık bundan sonra Trabzon'un desteğine daha çok ihtiyacımız var. Trabzonspor'a verilen desteğin 10'da biri veya on binde birini bize yani eğitime verilmesini istiyoruz. Trabzonspor'a verilen enerjinin, desteğin, paranın bir bölümünün de eğiteme verilmesi daha uygun olur diye düşünüyorum" diye konuştu.
"Trabzon ortada, geri kalmış illerimizden biri" diyen Yıldız "Burada sanayi olmadığına göre, turizm çok olamayacağına göre eğitime önem verilmesi gerektiğine inanıyorum. Bizim hedefimizi 5 yıl içinde öğrenci sayımızı 20 bine çıkartmak var. 20 bin, Trabzon'u ayağa kaldıracak bir rakamdır. Bu rakam 15-20 fabrikaya bedel demektir. Onun için herkesin desteğini istiyoruz" şeklinde konuştu.
Yıldız, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında öğrenci almayı planladıklarını ifade ederek "Önümüzde 2 önemli adımımız var. Birincisi Yomra'da fakülte binası temeli atacağız, ikinci de rektörümüzü belirleyip tayin edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Ömer Yıldız, Mütevelli heyetine fındık ihracatçısı iş adamı Kenan Oltan'ı da aldıklarını sözlerine ekledi.