"Üniversiteleri biz temsil ediyoruz yumurta atanlar değil"

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı Sinan Kartal, üniversiteleri kendilerinin temsil ettiklerini belirterek, siyasilere yumurta

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı Sinan Kartal, üniversiteleri kendilerinin temsil ettiklerini belirterek, siyasilere yumurta atanların birkaç marjinal grup olduğunu söyledi.

Üniversitedeki bu grupların cebindeki yumurtalara bazı hocaların özgürlük adına göz yumduğunu kaydeden Kartal, "Özgürlük adına başkasının düşüncelerini engellemek eylem değildir. Maalesef son olaylar bizi de üzüyor." şeklinde konuştu.

"Üniversitelileri biz temsil ediyoruz." diyen Kartal, "Biz her üniversitede öğrenci konseyi başkanı olarak seçimle temsil hakkı alıyoruz. Üniversitelilerin sorunlarını rektörler ve YÖK'e iletiyoruz. 10-15 öğrencinin yaptığı eylemi bütün üniversitelilere mal etmek doğru değil. İnsanların mağdur olmasına sebep olan, yolları kapatan, polise sopayla saldıran gençliğin yaptıklarını özgürlük olarak da değerlendirmek doğru değil." dedi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yükseklisans Öğrencisi Sinan Kartal, "YÖK Başkanı dahil rektörlerimizle randevu almadan görüşebiliyoruz. Yumurta atan gruplar sorunlarını rektörlere aktaramadıklarından yakınıyor. Biz bütün yöneticilere rahat ulaşıyoruz." ifadesini kullandı.

125 üniversitede öğrenci konseyi olduğunu vurgulayan Kartal, "Seçimlerle belirleniyoruz. Seçimler iki yılda bir yapılıyor. Yönetim kurulu olarak YÖK'ün öğrencilerle ilgili konuları görüştüğü toplantılara katılıyoruz." ifadesini kullandı.

YÖK Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı Sinan Kartal, yumurtalı saldırıları çirkin bulduklarını belirterek "Üniversite öğrencileri problemlerini, isteklerini daha çağdaş bir şekilde dile getirebilirler. Ulusal Öğrenci Konseyi olarak üniversite öğrencilerinin sorunlarını belirlemede ve gerekli mercilere iletmede herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Bu arkadaşlara da yardımcı olabiliriz." diye konuştu.

Güvenlik güçlerinin tavrının sert olduğunu kaydeden Kartal, "Bu grup işte bize baskı yapıyorlar demek için polise sopayla vurarak tahrik ediyor. Polis de öfke kontrolü yapamayıp sert müdahale ediyor. Hiçbir öğrenciye bu kadar çağdışı bir protestoyu gerçekleştirmek yakışmıyor." dedi.