TÜVASAŞ'a alınacak 15 kaynak işçisi için 776 kişi başvurdu

Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ)'a alınacak 15 kaynak işçisi için 776 kişi başvuruda bulundu. İşçi alımı için yapılacak mülakata katılacak 45 kişi, n

Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ)'a alınacak 15 kaynak işçisi için 776 kişi başvuruda bulundu. İşçi alımı için yapılacak mülakata katılacak 45 kişi, noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi.

Mülakata katılacak adayların belirleneceği kura çekimi TÜVASAŞ Lokali'nde yapıldı. 776 adayın İş Kur aracılığıyla başvuruda bulunduğu kura çekimi, Sakarya 4. Noteri tarafından gerçekleştirildi. Personel Daire Başkanı Harun Ergene ve Teftiş Kurulu Başkanı Hüseyin Duran'ın da katıldığı kura çekiminde konuşan TÜVASAŞ Genel Müdür Yardımcısı Cuma Çelik, 45 asil ve 45 yedek adayın noter tarafından yapılacak kura çekimiyle belirleneceğini söyledi. 45 asil adayın belgelerinin şirket tarafından kontrol edileceğini kaydeden Çelik, "Kontroller yapıldıktan sonra adaylara tebligat yapılacak. Daha sonra bu arkadaşları mülakata alacağız." dedi.

Kurada asil listeye seçilerek mülakata katılmaya hak kazanan Yakup Küçük, sevinçli olduğunu söyledi. Çiftçilik yaparak geçimini sürdürdüğünü anlatan Küçük, "Daha önce TÜVASAŞ'ta çalışmıştım. Tekrar şansımı denemek istedim. Onda da listeye girdim. Çok mutluyum." ifadesini kullandı.

Daha sonra şeffaf plastik kutu içinden çekilen pusulalarda yazılı isim ve kimlik numaraları noter tarafından tek tek okunarak adaylara iletildi. Mülakat şartları ve tarihinin daha sonra açıklanacağı belirtildi.

TÜVASAŞ'a 15 kaynak işçisi dışında 29 metal işleri ve makine teknisyeni, 3 tesviyeci, 8 elektrik teknisyeni, 2 elektronik teknisyeni ve 3 kalıpçı KPSS ile alınacak.