Terör mağduru Güçlükonak'a Keçiören'den yardım eli uzandı

Yıllarca terörün gölgesi altında yaşayan Şırnak'ın 10 bin nüfuslu ilçesi Güçlükonak'a Ankara'nın Keçiören Belediyesi, yardım elini uzattı. 1990'lı yıl

Yıllarca terörün gölgesi altında yaşayan Şırnak'ın 10 bin nüfuslu ilçesi Güçlükonak'a Ankara'nın Keçiören Belediyesi, yardım elini uzattı. 1990'lı yıllarda bölücü terör örgütünün yaptığı katliamda 29 vatandaşın öldürüldüğü Güçlükonak'ta devletin Ilısu Barajı'nın temellerini attığı bölgede istihdam ve kalkınmayı etkileyecek adımlar atıyor. Buna paralel olarak yerel yönetimler de 'kardeş şehir' geleneğini yaşatarak, 'yanınızdayız' mesajı veriyor.

Kalabalık bir heyetle Ankara'dan Şırnak'a gelen Keçiören Belediyesi, Güçlükonak ilçesine çocuk oyun grupları, spor aletleri, banklar, çöp kovaları, çok miktarda kilit taşı, bordür, çimento yardımından oluşan bir TIR dolusu yardım yaptı. Ayrıca belediye yetkilileri, ilçede eksiklikleri tespit ederek Güçlükonak'a okul malzemeleri, bilgisiyar, eğitim ve araç gereçleri ile öğrenciler için giysi yardımından oluşan bir TIR daha yollayacak. Keçiörenli Müteahhitler Derneği'nin de destek vereceği yardımın dışında, Keçiören Belediyesi, buradaki 50'ye yakın öğrencinin Ankara'da yaz tatilini geçirmesini de sağlayacak. Öğrencileri, Keçiörenli belediye meclis üyeleri evlerinde ağırlayacak.

Heyeti Kaymakam Mahmuthan Arslan, Güçlükonak Belediye Başkanı Bahattin Aktok, diğer yetkililer ve vatandaşlar kurban keserek karşıladı. Öğrencilerin yöresel kıyafetlerle sergilediği halk oyunları büyük ilgi topladı. İlçeye verdikleri destekten dolayı duyduğu memnuniyetini ifade eden Güçlükonak Belediye Başkanı Bahattin Aktok, "Keçiören ile kardeş belediye olmaktan dolayı çok mutluyuz. Sizin tecrübeniz ve desteklerinizle ilçemiz daha da güzelleşecek. Ilısu Barajı da ilçeye istihdam yönünen önemli katkılar yapacak." dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, her iki belediye arasındaki kardeşlik bağlarının daha da gelişmesi için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade ederek, "Sizleri ziyaretimizde elimiz boş gelmek istemedik. Güçlükonak'ta peyzajdan oyun gruplarına kadar yanımızda getirdiklerimiz ilçenin çehresinin değişmesine katkı sağlayacaktır." dedi. Yerel yönetimlerin Türkiye'nin gelişmesindeki role de değinen Ak, "Güneydoğu Anadolu'da küçük bir ilçemizle olan kardeşliğimizin Türkiye'ye yayılmasını temenni ediyorum. Barış ve huzuru isteyerek daha uzun zamanlar birlikte yaşayacağız. Yeter ki, diyalog kapısını açık tutmaya devam edelim." ifadelerini kullandı.

AK Parti, MHP ve CHP'li meclis üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 50 kişilik heyet, daha sonra ilçede incelemelerde bulundu. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve meclis üyeleri, burada görev yapan askeri birliği de ziyaret ederek, askerlerle bir süre sohbet etti. Başkan Ak, iki defa mayın saldırısına uğrayarak bacaklarını kaybeden ve bölücü terör örgütünün ilçede yaptığı katliamda yakınlarını kaybeden Çevrimli köyü muhtarı İbrahim Üzbey ile yakından ilgilendi. İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde görevli olan ve mayında bir bacağını ve bir çocuğunu kaybeden bir usta öğreticinin yaptığı el işi Türk bayrağı ve Atatürk işlemeli halıları Başkan Ak'a hediye etti. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da meclis üyelerine verilmek üzere 50 adet Türk bayrağı işlemeli halı siparişi verdi.

Öte yandan Mardin'de bir dizi temas ve açılışlar için gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Keçiören Belediyesi heyetiyle de burada bir araya geldi. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi. Ak, ilçeye iktidar partisinin dışında muhalefet partilerinin meclis üyelerinin de geldiğini belirtti. Başbakan ise, Keçiören Belediye Başkanı ve meclis üyelerine Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ederek, memnuniyetini dile getirdi.