Şehit polis Abdullah Cem Seçer için Tarsus'ta tören düzenlendi

Adana'da trafik kazasında şehit olan Tarsus Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Amirliği'nde görevli polis memuru Abdullah Cem

Adana'da trafik kazasında şehit olan Tarsus Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Amirliği'nde görevli polis memuru Abdullah Cem Seçer için tören düzenlendi.

Şehit polis memuru Abdullah Cem Seçer için görev yaptığı Tarsus ilçe Emniyet Müdürlüğü'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Tarsus Kaymakam Vekili-Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, diğer kurum temsilcileri, şehidin meslektaşları ve yakınları katıldı.

"ŞEHİDİMİZİN DÜĞÜNÜ"

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, "Şehidimizin düğününe hoş geldiniz. Şehitler için söylenecek çok söz yoktur. O'na Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum." dedi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise "Şehidimiz 15 yıllık görev süresi boyunca şerefiyle görevini sürdürdü. Son olarak gittiği bir görev esnasında da geçirdiği kaza sonrasında 'şehitlik' mertebesine ulaştı. Polislik işte böylesine kutsal ve onurlu bir meslektir. Abdullah Cem de görev şehitlerimiz arasına girmiştir. Hepimizin başı sağolsun." diye konuştu.

Emniyet Müdürlüğü binasının içinde yapılan törenden sonra şehidin cenaze namazı, Emniyet Müdürlüğü bahçesinde Müftü Abdulkerim Akbaba tarafından kılındı. Şehidin naaşı cenaze arabasına taşındığı sırada eşi Jale Seçer baygınlık geçirdi. Yakınları tarafından ayakta durabilen şehit eşi Jale Seçer'e 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Gözyaşları içinde oğlunun cenazesine sarılan baba Ahmet Seçer, "Ömrüm boyunca size haram yedirmedim, inşallah sen de yememişsin." diyerek fotoğrafını öptü.

Cenaze namazının ardından, evli ve iki çocuk babası Şehit Polis Memuru Abdullah Cem Seçer'in naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Hatay'a gönderildi. Şehidin mesai arkadaşları ile bazı meslektaşlarının yanısıra babası Ahmet Seçer, annesi Perihan Seçer, eşi Jale Seçer, 11 yaşındaki oğlu Ahmet ile 6 yaşındaki kızı Sıla da katıldı.

GÖREV ANINDA KAZA

Tarsus Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği'nde görevli polislerin bulunduğu 33 P 6781 sivil plakalı polis otomobiline, dün gece, görev gereği geçiş yaptıkları Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Beyazevler mıntıkasında, Cumali G. (40) yönetimindeki 31 L 7660 plakalı TIR aşırı hız sonucu arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle aracın sürücüsü polis memuru Ahmet Kara ve Fatih Doruk hafif yaralandı, Abdullah Cem Seçer ise araçta sıkıştı.

Adana Büyükşehir Belediyesi CANKUR ekiplerince sıkıştığı yerden çıkarılan Seçer ile iki polis memuru, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Çukurova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan polis memuru Abdullah Cem Seçer, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Adana Numune Hastanesi'nde tedavi altına alınan Doruk ile Kara'nın ise durumlarının iyi olduğu öğrenildi. TIR sürücüsü gözaltına alındı.