Sanal ortamdan pizzaya rekor talep

Online satışların giderek arttığı Türkiye'de talep rekorunu pizza kırdı. Büyük boy pizza ve içeceği yüzde 70'lik indirimle sunan Little Caesars firmas

Online satışların giderek arttığı Türkiye'de talep rekorunu pizza kırdı. Büyük boy pizza ve içeceği yüzde 70'lik indirimle sunan Little Caesars firması, bir günde 24 bin 312 tüketici tarafından tercih edildi.

İstanbul ve Ankara'yı kapsayan kampanya büyük ilgi görürken, sosyal paylaşım ağlarında ve e-maillerde arkadaşlara verilen en önemli haberler arasında yer aldı. Rekor sadece Türkiye için değil, gelişmiş ülkelerde yapılan emsal kampanyalar arasında dahi önemli bir rakam olarak değerlendiriliyor.

İnternet üzerinden yapılan satışlar Avrupa ülkelerinin ardından Türkiye'de de artıyor. Tüketici eğilimlerini yakından inceleyen firmalar da sanal ortamın nimetlerinden fazlasıyla yararlanmak istiyor. Kampanya ve indirimlerini internetten duyururken, satışlarını web sitelerinden yapıyorlar.

Pizza firması Little Caesars, 9 Aralık Perşembe günü imza attığı fırsat kampanyasıyla 33 TL'lik büyük boy pizza ve 1 litrelik içecekten oluşan menüyü Grupanya web sitesi üyelerine yüzde 70'lik bir indirimle 9 TL'ye sundu.

Kampanyaya gelen yoğun talep hem Little Caesars'ı hem de Grupanya'yı sözü edilen markalar haline getirdi. Sadece İstanbul ve Ankara'yı kapsamasına karşın, 24 bin 312 tüketicinin yararlandığı fırsat, kırılması güç bir rekor elde etti.

Little Caesars Pazarlama Müdürü Esin Çınar Bilgili, 'Pizza yemeyen kalmayacak' sloganıyla hazırladıkları kampanyanın yakaladığı başarı ile ilgili olarak "Modern pazarlamanın gereği olarak online ortama önem veriyor ve online satış yöntemlerine ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bilindiği gibi pizza sektöründe, web sitelerinden ilk online satışa da yine biz imza attık. Bu alanda rakiplerimizin henüz denemediği yollarda ilerliyoruz ve Türkiye'de bu konuda da ilkleri hayata geçiriyoruz." dedi.

Tutkunlarının istekleri ve promosyon eğilimleri konusunda bilgi birikimi oluştuğunu vurgulayan Bilgili, bu kampanya ile yeni müşterilerin yanı sıra mevcut müşterilerini mutlu etmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Kampanya, Türk insanının online siparişe olan ilgisini ortaya koydu. Grupanya sitesinin tüm markaları içinde satış rekorunu kıran Little Caesars, bir günlük rekor satış adedi ile bir önceki markanın rakamını da neredeyse ikiye katlayarak büyük bir başarı elde etti. Bir gün içinde elde edilen bu satış rakamı, sadece Türkiye için bir rekor değil, gelişmiş ülkelerdeki kampanyalar bakımından da büyük ve önemli bir rakam olarak öne çıkıyor.