"Okul öncesi eğitime seferberlik düzeyinde önem veriyoruz"

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz okul öncesi eğitimin önemine değinerek çocukların daha erken yaşlarda sosyalleştiklerini söyledi.

Vali Lek

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz okul öncesi eğitimin önemine değinerek çocukların daha erken yaşlarda sosyalleştiklerini söyledi.

Vali Lekesiz, Vilayetler Hizmet Birliği tarafından Antakya'da yaptırılan Vilayetler Birliği Latife Hanım Anaokulu'nu ziyaret etti. Lekesiz, 2010 yılında yapımı tamamlanarak, 2010–2011 Eğitim-Öğretim yılında hizmete girmiş olan Anaokulu binasının bölümlerini gezerek Okul Müdürü Ramazan Özer'den binanın özellikleri ve yapmış oldukları faaliyetler hakkında bilgi aldı. Okul Müdürü Özer, 11 şubede 205 öğrenciye bedensel, zihinsel ve ruhsal gelişimlerini en iyi düzeyde sağlamak üzere eğitim faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi.

Okulun bölümlerini gezmesinden sonra bir değerlendirmede bulunan Lekesiz "Okul öncesi eğitim alan öğrenciler insan ilişkilerini daha erken öğreniyorlar ve sosyalleşme sürecini diğer çocuklara göre çok daha erken yaşamaya başlıyor. İlimizde, okul öncesi eğitime seferberlik düzeyinde önem veriyoruz. Çünkü, insanın hayatı boyunca öğrendiklerinin yüzde 85'ini öğrendiği 0–6 yaş aralığının ihmal edilemeyecek kadar önemli olduğunu düşünüyoruz. Buradaki güzel ortamı, güzel çalışmaları görmek bütün yorgunluğumuzu gideriyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.