Minderin Şehzadeleri, yine Manisa birincisi oldu

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi, Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü ile Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün organize ettiği 15–16 Yaş

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi, Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü ile Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün organize ettiği 15–16 Yaş Greko–Romen Güreş İl Birinciliği müsabakalarında, 81 puanla birinci oldu. Manisa Çok Amaçlı Spor Salonu'ndaki müsabakalara, Manisa ve ilçelerindeki 18 okuldan toplam 136 güreşçi katıldı.

Çekişmeli geçen maçların sonunda 81 puanla birinci olan Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi'ni, 74 puanla Salihli Endüstri Meslek Lisesi takip etti. Üçüncülüğü Soma Teknik Endüstri Meslek Lisesi 63 puanla, dördüncülüğü Turgutlu Gündüzalp Anadolu Lisesi 50 puanla kazandı.

Dereceye giren takımlara kupaları, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor İşleri Şube Müdürü C. İlker Bilban, Okullar Ferdi Müsabakalar İcra Kurul Üyesi Serhat Temur ve diğer yetkililer tarafından verildi.

Kilolarında birinci olan öğrenciler 06–08 Ocak 2011 tarihlerinde Uşak'ta yapılacak grup birinciliklerinde Manisa'yı temsil ederek Türkiye şampiyonluğu vizesi arayacak.

Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları Genel Müdürü Giray Kara, "Ata sporumuz güreş müsabakalarına katılan tüm sporcuları kutluyorum. Okulumuz bu sene de Manisa birincisi oldu. Amacımız Türkiye şampiyonasında başarılı olmak ve güreş milli takımına sporcu yetiştirmektir." dedi.

15–16 yaş Greko-Romen Güreş il birinciliğinde şu güreşçiler birinci oldu:

100 Kg: Osman Duran - Manisa Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi

85 Kg: Hüseyin Özcan - Manisa Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi

76 Kg: Emre Karaca - Manisa Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi

69 Kg: Ali Cengiz - Manisa Namık Oğul Lisesi

63 Kg: Fatih Cengiz - Manisa Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi

58 Kg: Ahmet Doğanbayır - Akhisar Çoğlak Lisesi

54 Kg: Eraydın Akçır – Salihli Endüstri Meslek Lisesi

50 Kg: Zübeyir Kurt - Manisa Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi

46 Kg: Mehmet Ergün – Salihli Endüstri Meslek Lisesi

42 Kg: Rasim Uysal – Salihli Endüstri Meslek Lisesi