Mersin Kenti Edebiyat Ödülü yazar Latife Tekin'e verilecek

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)'nun bu yılki Mersin Kenti Edebiyat Ödülü'ne yazar Latife Tekin değer görüldü.

MTSO'nun ülke ve kent genelin

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)'nun bu yılki Mersin Kenti Edebiyat Ödülü'ne yazar Latife Tekin değer görüldü.

MTSO'nun ülke ve kent genelinde edebiyata ilgiyi geliştirerek, okurların dikkatini nitelikli örneklere çeken, yapıtlarıyla Türk edebiyatının gelişmesine katkıda bulunan kişileri onurlandırmak ve daha yaygın okunmalarını sağlamak amacıyla verdiği ''Mersin Kenti Edebiyat Ödülü''nün sahibi belli oldu. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ödüle yazar Latife Tekin'in değer görüldüğü ifade edildi.

Ödül MTSO'nun kuruluş yıl dönümü olan 18 Aralık'ta düzenlenecek törenle verilecek. Ödüle önceki yıllarda Nezihe Meriç, Prof. Dr. Tahsin Yücel ve yazar Osman Şahin değer görülmüştü.

Latife Tekin, 1957 yılında Kayseri'nin Bünyan ilçesine bağlı Karacivek köyünde doğdu. Tekin, 1966'da 9 yaşındayken ailesiyle İstanbul'a geldi. Tekin, orta öğrenimini Beşiktaş Kız Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Telefon Başmüdürlüğü'nde kısa bir süre çalıştı. İlk kitabı ''Sevgili Arsız Ölüm'' 1983'te yayımlandı. Tekin'in eserleri İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Farsça ve Flemenkçe'ye çevrildi. Tekin, değişik üslubu ve yaklaşımıyla kuşağındaki edebiyatçıların önde gelen isimlerinden biri oldu.