Galatasaray işi 32 saniyede bitirdi!

Ali Sami Yen’de perde indi. Bütün kapanışlar gibi hüzünlüydü, dramatikti. ...

Ali Sami Yen’de perde indi. Bütün kapanışlar gibi hüzünlüydü, dramatikti. Galatasaray sanki son on yılda yaptığı bütün hataların bedelini bu sene kapanış sezonunda ödedi.
Açıkçası Galatasaray’ın bu karşılaşma için ekstra motivasyon ile sahaya çıkacağını tahmin ediyordum. Hatta kaybedilmiş sezonlarda takımların üzerindeki gerilim kalktıktan sonra daha rahat futbol sergilediği sıklıkla rastlanılan bir durumdur. Fakat dün akşam bir da baktık ki roller değişmiş, Gençlerbirliği oyuncuları Ali Sami Yen’in hatırasına saygı gösterir gibi futbol oynuyorlardı. Bu Gençlerbirliği ki yıllardır İstanbul deplasmanlarından 3 puan almak bir yana gol bile atamazken, Galatasaray karşısında net bir skor elde etti.
Galatasaray taraftarına maç boyu eziyet etmemek adına işi 32. saniyede bitirdi. Bu sezonla ilgili duygularını net bir şekilde de ifade etmiş oldu.
Hagi’nin teknik direktörlüğünün bir maçlık gösteriden ibaret olduğu da bu karşılaşma ile birlikte anlaşılmış oldu. Teknik direktörlük 11 kişinin ismini tahtaya yazıp bunu belli bir formata getirip sahaya çıkarmak değildir. Farklı bir şeyler yapılabileceğini de göstermektir. Bu anlamda haksızlık yaptığımızı düşünenler olabilir ancak Galatasaray’ın Hagi ile uzun vadeli bir çalışma yürütemeyeceği de ortaya çıkmıştır.
Galatasaray’ın tek sorunu kuşkusuz teknik direktör değil. Kalecisinden tutun da en ileride oynayan futbolcusuna kadar her hattının elden geçmesi, köklü revizyonlar yapılması gerektiği acil bir durum haline gelmiştir.
Kaleci Ufuk’un yediği gol geçen sene Ali Sami Yen’de Selçuk Şahin’in uzun mesafeli şutu kale içine alan Leo Franco’yu hatırlattı. Şu bir gerçek ki Mondragon’dan sonra Galatasaray kalesi bir türlü emin ellere teslim edilemedi. Ancak Gençlerbirliği kalecisi Serdar yaptığı kurtarışlarla sanki Galatasaray yönetimine ve taraftarına göz kırptı.
Sabri ve Ayhan da Ali Sami Yen’le birlikte taraftarı ile vedalaşır gibiydi.
Aydın birçok yönden hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Keşke geçen sene kiralık gittiği yerde kalmış olsaydı. Bugün çok daha mutlu bir futbolcu olurdu. Bu haliyle forma şansı bulması çok kolay gözükmüyor.
Galatasaray taraftarı Ali Sami Yen’in en çok koltuklarından nefret etti sanırım. Bu kaçıncı kere söküp sahaya attılar, hatırlamakta güçlük çekiyorum. Umarım Varyap firması Seyrantepe’deki yeni Arena’nın koltuklarını sağlam yapmıştır da böylesi yıkıcı hareketlerin oluşmasının önüne geçecektir. Yoksa tribünlerin sahaya çok yakın olması nedeniyle orada maç oynanması imkansız hale gelebilir.
Futbol takımı işin ciddiyetini yitirmişe benziyor. Ancak daha önünde 18 karşılaşma olduğu unutulmamalıdır. Galatasaray’ın son otuz yıl içinde hiç böyle bir tabloda görmemiştik. Düşme hattı takımlarla arasındaki puan farkı sadece sekizdir. Eğer önlem alınmazsa bu sezon öyle şeylerle karşılaşılır ki Galatasaray’ın bugün yönetiminde bulunanlar ömürleri boyunca bunu unutamazlar; hesabını da veremezler.

https://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com