Galatasaray Gençlerbirliği maçı izle

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray Gençlerbirliği'ne 2-0 mağlup oldu. Galatasaray Gençlerbirliği maçı izleyin. Galatasaray Gençlerbirliği maçı golleri izleyin. Galatasaray Gençlerbirliği maçı özeti izleyin. Galatasaray Gençlerbirliği maçı tüm ayrıntıları izleyin. İşte Galatasaray Gençlerbirliği maçı...

Galatasaray Gençlerbirliği maçı izle
'İstifa' sesleri, ıslık, koltuk kırma ve silik futbol... Son kez lig maçına ev sahipliği yapan Ali Sami Yen, yine benzer görüntülere sahne oldu. Gençlerbirliği karşısında 26 dakikada havlu atan Galatasaray, sahasında oynadığı 8'inci maçta 5'inci kez sahadan mağlup ayrıldı.

MAÇIN KARELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Gençlerbirliği'ne galibiyeti getiren golleri 1. dakikada Hurşut Meriç ve 26. dakikada Orhan Şam kaydetti.

MAÇIN GOLLERİNİ İZLE


İstanbul'daki soğuk ve yağışlı havaya rağmen Ali Sami Yen Stadı'nda tribünler dolu. Zira 46 yıllık mabedde bir veda şarkısı çalınan. Sayısız zaferin kazanıldığı stat, sezon başından beri hazırlandığı 'eski dost' fotoğrafına artık hazır. Ligde son kez ağırlıyor misafirlerini ve ligde son kez çıkıyor sarı-kırmızı parçalı formalar o sahneye. Metin Oktay'dan Hakan Şükür'e, Prekazi'den Hagi'ye sayısız efsanenin sevinci, acısı, onuru ve çığlığı da tezahüratlarda.

Duygu yüklü bir maç var Mecidiyeköy'de. Ocak ayında yeni 'Arena'sına kavuşacak Galatasaray, Gençlerbirliği karşısında galip gelerek, güzel bir veda busesi savurmak amacında yıllarca birlikte yürüdüğü sevgiliye. Kaptan Arda Turan da, o duygu yağmurunda yerini almak isteyenlerden. Ancak Hagi, 2 aydır yararlanamadığı oyuncuyu, riske atmamak için kulübede tutuyor. 'Kazanan takım bozulmaz'dan hareketle son maçtaki kadro yine sahada.

Müthiş bir taraftar desteğiyle başlayan mücadelede, henüz 34. saniyede gelen gol soğuk duş etkisi yaşattı. Öyle ki, ilk şut golle sonuçlandı. Oktay'ın pasında topla buluşan Hurşut, ceza sahası çizgisinin önünde sol ayağıyla sert vurdu. Kaleci ufuk, kar yağışının kayganlaştırdığı zeminin azizliğine uğradı: 0-1.

Golden sonra da basksını sürdüren konuk ekip, 4. dakikada bu kez Billy Mehmet ile etkili oldu. Gurbetçi oyuncunun, gelişine müthiş şutunu Ufuk çıkarttı. Galatasaray ise ilk kez uzaktan bir şutla göründü rakip cez alanında. 11. dakikada Barış'un vuruşu yandan auta gitti. 20'de Ayhan'ın içeri çevirdiği topa son anda Hurşut ayak koydu. Cimbom'un sol kanattan etkili gelme çabaları sonuçsuz kalırken, rakip her uzun topta pozisyona giriyordu.

Tribünlerin beraberlik golü beklediği Galatasaray, ilk yarıda bir şok daha yaşadı. 26. dakikada Hurşut'un akıl dolu ara pasında Orhan Şam, çapraz posiyonda olmasına rağmen sert ve isabetli bir vuruşla farkı ikiye çıkardı: 0-2. İkinci golden sonra taraftarların tepkisi de başladı. Sarı-kırmızılı futbolcular, ayaklarına her top geldiğinde, kendi taraftarı tarafından ıslıklandı. İlk yarının son dakikalarında Cana ve Pino'nun şutları çerçeveyi bulmadı.

Soyunma odasına 2-0 mağlup giren Gheorghe Hagi, iki değişiklikle sahaya çıktı. Rumen teknik adam, skoru değiştirmek için Kewell-Mehmet Batdal ve Hakan-Çağlar hamlelerini yaptı. Pino sol kanada geçerken, yeni santrafor Batdal oldu. Ancak bu değişiklikler de, sarı-kırmızılı takımın silik futboluna olumlu etki yapmayacaktı. Zira Sami Yen'deki hayal kırıklığını, en iyi şekilde kenarda oturan Arda'nın yüz ifadesinde anlaşılıyordu.

Sarı-kırmızılılar, 55. dakikada zorunlu bir değişikliğe gitti. Sakatlanan Sabri'nin yerine Arda oyuna dahil oldu. Böylece 12 Ekim'de ameliyat olan kaptan, 2 ay sonra formasına kavuştu. 57'de Pino'nun vuruşunda Serdar gole izin vermedi. 62'de Çağlar'ın şutuna savunma ayak koydu. 71. dakikada Gençler'de Murat da uzaktan şansını denedi, Ufuk için kolay top oldu. 76'da sol ayağıyla sert vuran Arda, Serdar'ı geçemedi.

Gençlerbirliği, savunmadan atılan her uzun topta golle burun buruna gelirken, Galatasaray ise ceza sahası içinde tehlikeli olamıyordu. İkinci yarının belli bölümlerinde tempo yapan Aslan, bu çabasını bir türlü genele yayamadı. Sakatlıktan yeni çıkan Arda'nın oyuna girmesi de fayda getirmeyince, 2-0'lık skorun bozulması için en ufak bir umut ışığı da kalmadı.

GALATASARAY: 0 - GENÇLERBİRLİĞİ: 2
Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Yunus Yıldırım, İsmail Köse, Ali Saygın Ögel
Galatasaray: Ufuk, Sabri (Dk. 55 Arda), Lucas Neill, Gökhan Zan, Hakan Balta (Dk. 46 Çağlar), Barış, Aydın, Ayhan, Lorik Cana, Kewell Dk. 46 Mehmet Batdal), Pino
Gençlerbirliği: Serdar, Orhan Şam, Aykut, Kulusiç, Murat, Serkan (Dk. 80 Mehmet Akgün), Cem Can, Oktay, Soner (Dk. 69 Alpaslan Erdem), Billy Mehmet (Dk. 90 Balaj), Hurşut
Sarı kartlar: Dk. 38 Orhan Şam (Gençlerbirliği) Dk. 63 Pino, Dk. 72 Gökhan Zan (Galatasaray) Goller: Dk. 1 Hurşut, Dk. 26 Orhan


MAÇIN KARELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Gençlerbirliği'ne galibiyeti getiren golleri 1. dakikada Hurşut Meriç ve 26. dakikada Orhan Şam kaydetti.

MAÇIN GOLLERİNİ İZLE