Finansbank'tan inşaat sektörüne Yap/Sat kredisi

Finansbank KOBİ Bankacılığı, inşaat sektörüne destek olmak adına yeni ürünü Yap/Sat Kredisi'ni hizmete sundu. Ürün ile müteahhit firmaya 3 milyon TL'y

Finansbank KOBİ Bankacılığı, inşaat sektörüne destek olmak adına yeni ürünü Yap/Sat Kredisi'ni hizmete sundu. Ürün ile müteahhit firmaya 3 milyon TL'ye kadar kredi tahsis edilebiliyor. Bir konut projesinin kredilendirilebilmesi için proje kapsamındaki konut alanının minimum bin 500 metrekare - maksimum on bin metrekare kapalı alan ile sınırlı olması gerekiyor.

Finansbank KOBİ Bankacılığı ve İstanbul İnşaatçılar Derneği, konut sektörünün yapısal değişimi ve gelecek vizyonunun ele alındığı bir organizasyona imza attı.

Organizasyonda inşaat sektörü için yeni finansman dinamikleri ve Yap/Sat Kredisi ile ilgili bilgi veren Finansbank KOBİ Segment Yönetimi Grup Yöneticisi Özhan Örge, "İnşaat sektörü krizle birlikte yara almış olsa da gayrimenkul yatırımının önemi kriz ortamı ile birlikte daha da arttı. Banka olarak sektöre özel geliştirdiğimiz yeni ürünümüz Yap/Sat Kredisi ile konut piyasasında yaşanan durgunluğu bozup, piyasanın yeniden hareketlenmesine destek olmayı hedefliyoruz." dedi.

Yap/Sat modelinde inşaat yatırımının proje tamamlanmışlık seviyesine göre aşamalı olarak kredilendirildiğini belirten Örge sözlerine şöyle devam etti:

"Projenin bitişini takiben gerçekleşen konut satışları ile kredi kendiliğinden kapanıyor. Bu model, projedeki nakit akışını dikkate alarak müteahhit firmayı doğru zamanda, doğru oranda borçlanmaya yönlendirirken, geri ödemelerini de yine nakit döngüsüne uygun bir şekilde, kolaylıkla yapabileceği bir çözüm sunuyor."

Yap/Sat kapsamında müteahhit firmaya 3 milyon TL'ye kadar kredi tahsis edilebiliyor. Bir konut projesinin kredilendirilebilmesi için proje kapsamındaki konut alanının minimum bin.500 metrekare - maksimum on bin metrekare kapalı alan ile sınırlı olması, konut adedinin ise 10 konuttan az ve 50 konuttan fazla olmaması gerekiyor.