Başkent'te karla mücadele gece boyu devam etti

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'te etkisini artıran şiddetli kar yağışına karşı sabah saatlerine kadar aralıksız çalışarak tüm ana arter, cadde

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'te etkisini artıran şiddetli kar yağışına karşı sabah saatlerine kadar aralıksız çalışarak tüm ana arter, cadde ve bulvarları trafiğe açık tuttu.

Günlerdir Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi'nin uyarılarını dikkate almayarak, kış şartlarına uygun olmayan lastiklerle trafiğe çıkan sürücüler hem zor anlar yaşadı, hem de başka araç sürücülerini mağdur etti.

Avrupa'yı etkisi altına alarak, yaşamı felç eden kar, Ankara'yı da beyaza bürüdü. Büyükşehir Belediyesi ise iki gündür aralıksız süren kar yağışının gündelik hayatı durdurmaması için ana arterler, cadde ve bulvarlarda çok sayıdaki karla mücadele aracı ile çalışmalarını sabah saatlerine kadar sürdürdü. Sorumluluğunda bulunan tüm ana arter, cadde ve bulvarlardaki trafiği açık tutmak için yoğun çaba sarf eden Büyükşehir Belediyesi, kritik ara sokaklarda da çalışarak ilçe belediyelerine yardım etti. 52 adet kar küreme ve tuz atan araç (unimog), 19 adet önü bıçaklı ve tuz atan kamyon, 27 adet greyder, 35 adet kepçe, 21 adet loder, 19 adet dozer ve 1103 personel, 41 ayrı ekip ile 24 saat süreyle 3 vardiya halinde çalışan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gece boyu Başkentli sürücülere yardımcı olmaya çalıştı. 130 tonluk 1 adet Tuz Silosu ve 1 adet Tuz Solüsyonu Hazırlama Tesisi'ne de sahip olan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şiddetli kar yağışı ve buzlanmaya karşı zorlu bir operasyon yürüttü.

ÖNLEM ALMAYAN SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

Büyükşehir Belediyesi'nin tüm çalışmalarına rağmen yollarda yine de istenmeyen sahneler yaşandı. Bazı sürücülerin günlerdir Meteoroloji ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin uyarılarına kulak asmadan, kış şartlarına uygun olmayan lastik ve araçlarla yola çıkması ve araçlarında zincir bulundurmaması riskli ve tehlikeli kazalara neden oldu.

Ara sokaklar yanı sıra tuzlanmış, açık yollarda bile saatlerce araçlarını ilerletememesi veya kayarak durmaya çalışması yürekleri ağızlara getirdi.

Ankara'da etkisini sürdürmesi beklenen yağışlı hava şartlarına ve olası buzlanmaya karşı Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına aralıksız olarak devam edecek.