Anadolu ve Köln üniversitelerinin ortak programı, kalifiye eleman sıkıntısına çare olacak

Anadolu Üniversitesi ile Almanya'nın Köln Üniversitesi'nin işbirliği ile yürütülen İşletme Yönetimi Batı Avrupa Tezsiz Yüksek Lisans Programı, Almanya

Anadolu Üniversitesi ile Almanya'nın Köln Üniversitesi'nin işbirliği ile yürütülen İşletme Yönetimi Batı Avrupa Tezsiz Yüksek Lisans Programı, Almanya'nın gündemine oturan kalifiye eleman sıkıntısının giderilmesine katkı yapacak. Türkiye ile Almanya arasında her gün biraz daha büyüyen ticari ve ekonomik ilişkiler, bu alanda uzmanlaşmış kalifiye elemana duyulan ihtiyacı da arttırıyor. Bu yüzden, yürütülmekte olan ortak master programının önemi de gün geçtikçe artıyor.

İşletme Yönetimi Batı Avrupa Tezsiz Yüksek Lisans Programı'na ancak ön kayıt ve giriş sınavı ile öğrenci kabul edilecek. Program, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Karluk, Köln Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'den öğrenci işleri sorumlusu Christopf Karl, Anadolu Üniversitesi'nin Köln'de bulunan Batı Avrupa Bürosu yöneticisi Dr. Ahmet Atilla Doğan katıldığı toplantıyla tanıtıldı.

2010-2011 öğretim yılı başvuruları 31 Aralık'a kadar, Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Bürosu'na yapılabilecek. Giriş sınavı ise 22 Ocak 2011'de yapılacak olan işletmecilik yüksek lisans programı 7 Mart 2011'de başlayacak.

Programı tanıtan yetkililer, programın kazandırdıkları hakkında bilgiler verdi. Program hakkında bilgiler veren Dr. Ahmet Atilla Doğan "Programa katılmak için başvuru yapacak kişilerin öncelikle bir lisans diplomasına sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca Avrupa Birliği (AB) veya Avrupa Serbest Bölge Birliği (EFTA) ülkelerinden herhangi birinde oturma izni almış ve bu ülkelerden birinde en az 6 ay ikamet ediyor olmaları gerekmektedir. Daha sonra giriş ve yabancı dil sınavlarında, 100 üzerinden 50 puan alan öğrenciler, kontenjan dahilinde bu programlardan yararlanabilmektedir. Köln Üniversitesi'nde bir lisans programını bitirme düzeyine gelen öğrenciler de Türkçe bilmek şartı ile bu programa sınavsız olarak katılabiliyorlar. Programın eğitim dili ise Türkçedir." diye konuştu.