Hagi: Çok kötü durumdayız; herkesten özür diliyoruz

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, Gençlerbirliği maçını kaybettikleri için herkesten özür dilediklerini söyledi.

Takımının Ali Sami Yen St

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, Gençlerbirliği maçını kaybettikleri için herkesten özür dilediklerini söyledi.

Takımının Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan son lig maçında Gençlerbirliği'ne 2-0 mağlup olduğu karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısında konuşan Rumen Teknik Adam, şansız bir gece yaşadıklarını ve kimsenin hiç böyle istemediği bir gecenin yaşandığını belirtti.

Hagi, "Türkiye'de en başarılı dönemlerin yaşandığı bu statta bu gece hiç istemediğimiz sonuçlar aldık. Maçtan önce oyuncularıma elimizden geleni yapmamız gerektiğini söylemiştim. Ama takımdaki oyuncuların konsantrasyon eksikliği kolektif oyunu kuramamaları bu sonucu getirdi. Maalesef kötü bir sonuçla tarihe geçtik. Bütün su bize ait. Burada kötü bir iz bıraktık. Hatırlamak istemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Tabii ki alınan bu sonuç Ali Sami Yen Stadı'nda yazılmış olanan başarılı performansları silmiyor. Bizi böylesine soğuk havada izlemeye gelenleri üzdük. Onlardan özür diliyoruz. Ben bütün hafta çalışmalardan sonra her şeyin iyi gideceğini bekliyordum. Geçen hafta kazanan sahayı sahaya sürdüm çünkü galibiyet bize moral vermişti. Ama olmadı çok üzgünüz." dedi.

Basın toplantısında bir gazetecinin Adnan Polat'ın "Devre arasında 4 oyuncu alacağız" sözünü hatırlatarak, "4 oyuncu transferi yeterli olur mu?" sorusuna Hagi, "Takımın ihtiyacına göre değerlendireceğiz. Bu konuyu başkanla konuştuk. İhtiyacımıza bakarak ona göre devre arasında takviyeler yapacağız." diye cevap verdi.

Bir basın mensubunun, "Takımın başına geldiniz; ama hala kötü gidişat devam ediyor. Değişen ne oldu?" sorusuna Rumen çalıştırıcı, "Ben takımı yolda aldım. Oyuncuları tanımak için geldim. Ben de adapte olmaya çalışıyorum. Belki takım şu anda aynı durumda ama daha kötü değil. Bazı şeyler belki benim işime gelmiyor ama böyle devam etmek zorundayız. Geldiğim için de asla pişman olmadım. Galatasaray'a elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum." diye konuştu.

Hagi, futbolcuların sahada oynadıkları futbolla konuşması gerektiğini vurgulayarak, "Ben 30 yıl futbol oynadım. Futbolcu her zaman oyunuyla sahada konuşur. Takım içinde birçok değişiklik yapmaya mecburuz. Maalesef bizde şu anda saha içinde futbolu ile konuşan futbolcu çok az." dedi.

TAKIMIN BU KADAR KÖTÜ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

Rumen Teknik Adam, Galatasaray'a ikinci kez teknik direktör olarak göreve geldiği için hiçbir zaman pişman olmadığını; ancak takımın durumunu bu kadar kötü olduğunu bilmediğini kaydetti.

Bir gazetecinin, "Hagi iyi bir Galatasaraylı. Kendisi bugün tribünde olsaydı nasıl tepki verirdi?" sorusuna ise Hagi, "Her zaman Galatasaray taraftarı olarak kalacağım. Şu anda gerçekten zor bir durumdayız. Devre arası geliyor. Kimler kalacak kimler gidecek, kim oynamak istiyor, onlara bakacağız. Galatasaray kişiliği, büyük kişiliği olan oyuncularla devam etmek istiyoruz. Kişiliği olan takım, kişili olan oyunculardan kuruludur. Böyle oyuncuları bulmamız gerekiyor." diye cevap verdi.

Genç Teknik Adam, Galatasaray'da göreve başladığı zaman takım içinde 7-9 futbolcunun sakat olduğunu ve 1 aylık süreçte bunların iyileşmesini ve takıma dönmesini beklediklerini; bu nedenden dolayı takımın potansiyelinin düşük olduğunu kaydetti.

Öte yandan, kadro dışı bıraktığı Misimoviç ile ilgili bir soruya da Hagi, "Benim için kapalı bir konu. Bizim Galatasaray'da oynamak isteyen oyuncuya ihtiyacımız var. Onun ne yaptığına bakınız. Ben geldiğim zaman onu iki hafta oynattım. Ben gelmeden önce de oynadı. Ben geldikten sonra da oynadı. Ne yaptığınızı gördünüz." diye cevap verdi.

Hagi, devre arasında kadroda radikal kararlar alacaklarını ifade etti.