1 milyonluk 'Soyut Kompozisyon'

Türkiye'nin önemli müzayede evlerinden biri olan Antik A.Ş.'nin Çağdaş Sanat Eserleri Müzayedesi dün Swis...


Türkiye'nin önemli müzayede evlerinden biri olan Antik A.Ş.'nin Çağdaş Sanat Eserleri Müzayedesi dün Swissotel'de yapıldı.
1950'den günümüze modern ve çağdaş Türk sanatından yapıtları bir araya getiren müzayedenin en yüksek fiyata satılan eseri, beklendiği gibi Mübin Orhon'un 1962 tarihli tablosu "Soyut Kompozisyon" oldu. Orhon'un 900 bin liraya satışa çıkan ve bilinen en büyük ebatlı eseri olan soyut tablosu 1 milyon 75 bin liraya alıcı buldu. Antik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Olgaç Artam'ın yönettiği müzayedenin diğer önemli ismi ise Fahrel Nisa Zeid'di. 

15 milyonluk müzayede
Sanatçının tuval üzeri yağlıboya "Soyut Kompozisyon"u 750 bin lira açılış rakamıyla satışa sunuldu. Eser 850 bin liraya satıldı. 180 lot eserin satışa sunulduğu müzayedede ayrıca Burhan Doğançay'ın "Dans Eden Kurdeleler"i 700 bin, Mehmet Güleryüz'ün "The Fall"u 600 bin, Neşet Günal'ın "Korkuluk"u 400 bin, Burhan Doğançay'ın "Kurdele"si 310 bin, Selim Turan'ın "Soyut"u 275 bin ve Alaettin Aksoy'un "Mutluluk"u 200 bin liraya alıcıya ulaştı. 500 kişinin katılımıyla düzenlenen müzayedede toplamda 15 milyon liralık sanat eseri el değiştirdi.