(özel) Van'da Kaçak Çay Operasyonu

Van'da jandarma ve polis ekiplerin ortaklaşa yaptıkları çalışma neticesinde bir kamyonette yüklü miktarda kaçak çay ele geçirildi

(özel) Van'da Kaçak Çay Operasyonu
Van'da jandarma ve polis ekiplerin ortaklaşa yaptıkları çalışma neticesinde bir kamyonette yüklü miktarda kaçak çay ele geçirildi. Aracıyla jandarma ve polisten kaçmaya çalışan sürücü, izini kaybettirmek isterken kanalizasyon kazı alanına hızlı bir şekilde girince kaza yaptı ve güvenlik güçleri tarafından yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün gece Gövelek köyü yolu üzerinde sürücüsünün kimliği açıklanmayan 65 EF 058 plakalı kamyoneti takibe aldı. Jandarmayı gören sürücü, yolunu değiştirerek Erçek beldesine kaçmaya başladı. Sürücü, Van-Özalp kara yoluna çıkarak Van istikametine kaçmaya başlayınca jandarma durumu polise haber verdi. Polis, Sıhke Gölü yakınlarında kamyoneti beklemeye başladı. Kamyonet polisin dur ihtarına uymayarak hızlı bir şekilde şehir merkezine kaçmaya başladı.
Polis ve jandarmayı peşine takan sürücü yakalanacağını anlayınca izini kaybettirmek için ara sokaklara girdi. Kömürcüler sitesi yanındaki Akköprü Mahallesi'ne giden yolda Van Belediyesi'nin kanalizasyon hattı çekmek için açtığı kanalı görmeyen sürücü, bu sokağa hızlı girince araç kanala düşerek yan yattı. Aracı takip eden polis ve jandarma, kaza yapan araç içerisindeki sürücüyü yara almadan bulunduğu yerden çıkarttıktan sona alınan sağlık raporunun ardından gözaltına aldı. Yan yatan kamyonet olay yerine
çağrılan çekici tarafından kaldırıldıktan sonra içerisi kaçak çay dolu çuvallar tekrar kamyonete yüklendikten sonra İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(ŞAK-MET-EA-Y)